Celebració dels 400 anys de la fundació de l’Escola Pia

Unes 200 persones van participar el dissabte 25 de març en l’acte central de celebració dels 400 anys del naixement com a Orde religiós de l’Escola Pia i els 250 de la canonització del seu fundador, sant Josep Calassanç. La celebració eucarística, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, va ser presidida per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i concelebrada pel Provincial dels Escolapis el P. Eduard Pini i d’altres religiosos i sacerdots.

L’acte acadèmic es va dur a terme al Col.legi de La Salle de La Seu d’Urgell. El Provincial P. Eduard Pini i l’Alcalde de la ciutat, Il.lm Sr. Albert Batalla van donar la benvinguda als assistents. Després l’historiador, Sr. Miquel Puig va fer un recorregut cronòlogic per la vida de sant Josep de Calassanç; el també historiador i Arxiver de la Provincia calassància, el P. Josep Florensa va explicar com va ser la vida de Josep Calassanç a la ciutat de La Seu d’Urgell i finalment l’historiador local Sr. Lluís Obiols va explicar els trets de la ciutat en l’època en què va viure el sant. En acabar les conferències es va fer un passeig per la ciutat, acompanyats per l’Alcalde fins la Catedral, on es va celebrar la missa, amb un dinar posterior de germanor a La Salle.

La ciutat de La Seu d’Urgell i la Diòcesi van acollir l’acte central de la celebració perquè és una ciutat molt simbòlica en la vida del sant: hi va treballar intensament abans d’anar a viure a Roma, on veient la situació dels infants sense educació va fundar la primera Escola pública gratuïta d’Europa, l’Escola Pia, sota l’advocació de la Mare de Déu, i amb el lema «pietat i lletres».

Compartir