Celebració del centenari de «La Caixa» a La Seu d’Urgell

Divendres dia 29 de setembre a la sala Sant Domènec va tenir lloc l’acte oficial commemoratiu del centenari de la presència de Caixabank a la ciutat de La Seu d’Urgell.
L’acte fou presidit pel President de Caixabank, Sr. Jordi Gual i pel Director Territorial de l’entitat, Sr. Jaume Massana i comptà amb la presència entre els convidats de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i de l’Il.lm. Sr. Alcalde de la ciutat de La Seu d’Urgell, Albert Batalla; així com d’un gran nombre d’assistents i amics de l’entitat bancària.
L’oficina 0018-La Seu d’Urgell, ubicada al carrer Josep de Zulueta, 12, va obrir les seves portes al públic el 22 de setembre de 1917. El primer punt d’atenció al municipi es  va situar al carrer Major, 18. El 1923 «La Caixa» va absorbir la Caixa d’Estalvis del Sindicat Agrícola de l’Institut Obrer de La Seu d’Urgell. Amb el traspàs d’actius i clients, l’oficina va quedar aviat petita. El 1962 l’oficina va obrir portes al seu emplaçament actual del carrer Josep de Zulueta.
A l’acte commemoratiu es va posar en relleu la col.laboració i ajuda de Caixabank amb diversos projectes socials al territori pirinenc a travès de l’ «Obra Social La Caixa» com Càritas diocesana d’Urgell, l’empresa d’inserció laboral Nougrapats o la contribució a la restauració del Patrimoni del Bisbat d’Urgell a travès del programa «Romànic Obert», entre moltes altres entitats i iniciatives.

En finalitzar els parlaments institucionals va tenir lloc un petit programa musical amb les actuacions dels músics Srs. Artur Blasco, Anna Ambatlle i Giorgina Fàbregas i es van homenatjar els clients més antics de l’entitat.Posteriorment, a la plaça dels Oms, tingué lloc una petita mostra del ball típic de la ciutat de La Seu d’Urgell, el ball cerdà. CaixaBank disposa avui de 4 oficines i prop de 17.000 clients a l’Alt Urgell.

Compartir