Celebració a Guissona dels 10 anys de la canonització del P. Francesc Coll

Els infants, joves i mestres de l’escola FEDAC a Guissona van celebrar el passat 11 d’octubre una Eucaristia per celebrar el 10è aniversari de la canonització del Pare Francesc Coll, que fou presidida per Mn. Ramon Balagué a l’església de Santa Maria de Guissona.
La Congregació ha volgut que totes les comunitats, escoles, grups de joves,… on la Congregació de Germanes dDominiques de l’Anunciata, fundades pel P. Coll, està present arreu del món celebrin aquest esdeveniment, com un gest de “família Anunciatista” que els vol connectar més enllà de les fronteres de cada país.

D’aquesta manera, l’escola de les Dominiques de l’Anunciata (FEDAC) de Sant Francesc Coll a Guissona es va unir a totes les escoles que van celebrar una pregària o una eucaristia, a través d’una dinàmica que utilitzava un rellotge, amb dues agulles en les quals es podia llegir “esperit de passió” i “esperit de fe”, com a símbol del que el Pare Coll va ensenyar: oferir el nostre temps, als infants, adolescents i joves, de poblacions grans i petites; i acompanyar les Famílies, a estar al costat del qui pateix i se sent sol.

La celebració, com va glossar Mn. Ramon en la seva homilia, va permetre a alumnes i a mestres donar gràcies al Senyor pels 10 anys de la canonització del Pare Francesc Coll, com a dia en què es va reconèixer, davant de tot el món, al Pare Coll com una persona que va passar per la vida fent el bé i transformant la realitat del seu entorn. En concret creant escoles perquè les noies poguessin tenir una formació i les que se sentissin cridades a seguir Jesús de Natzaret d’una manera especial i senzilla, poguessin fer-ho a la congregació de les Dominiques de l’Anunciata.

Al llarg dels anys tant Sant Francesc Coll com les germanes, educadors/es, han compartit, i nosaltres vivim i compartim, el nostre temps per portar a terme la missió que se’ls ha encomanat: donar conèixer Jesús de Natzaret i donar-ne testimoni.

Compartir