Carta al Centre Penitenciari de “La Comella” d’Andorra

En no poder celebrar la tradicional missa de Nadal amb els privats de llibertat del Centre Penitenciari “La Comella” d’Andorra la Vella, el dia 23 de desembre, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra va fer arribar a tots els residents del Centre una Carta, en català, castellà i francès, per desitjar-los un Sant Nadal.

El text de la Carta és aquest:

“A tots els Residents al C.P. de La Comella, Direcció, Funcionaris i Persones privades de llibertat, una salutació ben cordial i els meus millors desigs de pau i concòrdia amb motiu de les Festes de Nadal. Jesús nascut a Betlem arriba amb el seu perdó i el seu amor, que tot ho cura i recompon.

Aquest any no he pogut venir a estar amb vosaltres i celebrar la missa de Nadal, tal com m’hauria agradat, a causa de la pandèmia del Covid-19, que estem sofrint arreu del món, i que en aquestes darreres setmanes ha tingut una nova arrencada de virulència. Ho sento molt. Però prego igualment per cadascun de vosaltres i per les vostres famílies. També els estudiants que cada any vénen a cantar a la missa us fan arribar els seus millors desigs.

Amb tot, no vull deixar de fer-me present prop vostre amb la meva oració i la meva benedicció episcopal, la meva amistat i companyia. Ja sabeu el que cada any repeteixo perquè m’ho crec: un pot estar privat de llibertat, però no estarà mai privat de la seva dignitat, dels seus drets i de la seva honorabilitat com a persona. I això ens ve de Jesús, el Fill de Déu fet home, que els cristians creiem que ens ha salvat i ha portat una immensa dignitat a tota persona, per defectes, caigudes o febleses que hagi pogut tenir.  Jesús està a prop vostre, de cada un de vosaltres; no en dubteu. Tingueu coratge i esperança. Us recuperareu i retornareu a la vostra vida de família, de poble, de treball, d’amics.

Aquestes festes són difícils perquè enyorareu els vostres éssers estimats. Des de La Comella envieu-los una abraçada virtual, una telefonada de proximitat. Ells us estimen i també us troben a faltar. No estiguem tristos. Mirem de trobar consol i alegria en la nostra fe i en la companyia que ens podem donar els uns als altres, mentre estem en aquesta comunitat de La Comella.

Bon Nadal a tots! Que la benedicció de Déu davalli sobre cada un de vosaltres i els vostres éssers estimats. I també Bon Any Nou!”

Compartir