Càritas inaugura un nou centre d’atenció i activitats a la Seu d’Urgell

Càritas d’Urgell presentarà el proper dia 14 de novembre el nou local de l’entitat a La Seu d’Urgell, un espai amb vocació de servei, que aglutina les activitats de formació i suport i també les atencions a persones i famílies. El Centre Sant Ot obrirà, en una jornada de portes obertes, a partir de les 16:00, i més tard, a les 18:00, es portarà a terme l’acte d’inauguració.

L’acte d’inauguració serà presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. Es preveu l’assistència de les autoritats locals, del Delegat Episcopal per a Càritas, i del Director de Càritas d’Urgell.

Càritas a La Seu d’Urgell centralitzarà d’aquesta manera el conjunt d’activitats i serveis que s’ofereixen als usuaris, en la línia ja encetada per l’entitat a Balaguer (Centre Sant Domènec) i a la de Puigcerdà de oferir una xarxa de centres que donin suport a la població amb prestacions diverses. A La Seu d’Urgell, es concentren els projectes d’atenció a famílies; el Projecte Aula Suport per a nois i noies d’entre 17 i 28 anys per millorar les habilitats socials i aconseguir conductes prelaborals; projectes de formació, el projecte Nou Grapats de reinserció laboral i els serveis centrals d’administració de l’entitat.

Aquest tipus d’infraestructura s’està mostrant molt útil: del total de persones o famílies ateses en els diferents àmbits de Càritas d’Urgell el 2013, el 53 % es van atendre entre els dos centres de Sant Domènec de Balaguer i el de Puigcerdà. També el treball en aquests dos centres han possibilitat la participació durant el 2013 de 36 voluntaris. Aquest model de centre d’activitats, ideat per ser un recurs dinamitzador del nostre pla d’acció i del pla de voluntariat, ens fa valorar de forma positiva la seva idoneïtat i també l’oportunitat d’estendre el model.

L’esforç en el programa de formació i inserció laboral s’ha incrementat notablement i el nostre programa laboral precisa fer un pas endavant creant un nou recurs com es la empresa d’inserció laboral. En el programa infància i joventut s’han dinamitzat i potenciat les ajudes escolars que van arribar a 482 beneficiaris. Compromesos amb el futur de les noves generacions, vol centrar els nostres esforços amb els joves que son els més fràgils de patir risc d’exclusió.

DIA: Divendres, 14 de novembre de 2014
HORA: 18:00 hores
LLOC: C/ Bisbe Guitart, 27-29 baixos
ACTE: Inauguració Centre St. Ot

El centre Sant Ot de Càritas d'Urgell

Compartir