Cáritas Espanyola guardonada amb el Premi «Institució del Defensor del Poble»

El jurat presidit per la Defensora del Poble, Excma. Sra. Soledad Becerril, ha acordat concedir per unanimitat el Premi «Institució del Defensor del Poble», en la seva primera edició, a Càritas Espanyola i a les persones que integren el seu equip, tant els professionals, com els nombrosos voluntaris que col·laboren amb l’entitat.
Els membres del jurat han premiat a aquesta organització per la seva «continuada i renovada tasca en la defensa dels Drets de les persones en els difícils moments que travessa Espanya». També han destacat «l’especial sensibilitat» de Càritas per conèixer i tractar els problemes més urgents de la societat i han lloat «la profunditat dels seus informes», que suposen un «toc d’alerta a les consciències».

El Premi «Institució del Defensor del Poble» està dotat amb 6.000 euros i reconeix el treball d’entitats o organitzacions no governamentals (ONG) que contribueixen amb la seva col·laboració al desenvolupament de la tasca que realitza el Defensor del Poble.

El jurat d’aquesta primera edició ha estat compost per l’adjunt primer del Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán; l’adjunta Segona del Defensor del Poble, Concepció Ferrer; la periodista Pilar Cernuda; la teòloga i escriptora Isabel Gómez-Acebo; la fiscal de sala coordinadora de menors, Consuelo Madrigal; el secretari general de l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial, Alfonso Ruiz de Assín, i la filòsofa i catedràtica de Filosofia Moral i Política, Amelia Valcárcel. En aquesta primera edició han concorregut 12 candidatures, proposades per les àrees de treball de la institució. L’acte formal del lliurament del Premi tindrà lloc a la seu del Defensor del Poble abans que finalitzi 2014.

Compartir