Canòlich Music comença aquesta nit amb la pregària jove i més de sis-cents inscrits

El Festival Canòlich Music obrirà formalment les seves portes aquest vespre a les nou, amb una pregària de Taizè a l’església parroquial de Sant Julià que aplegarà els primers dels 600 inscrits que ja hi ha (es preveu que n’hi hagi més) a les activitats del festival.

Tot és a punt per acollir els joves participants en aquesta festa de la música, la joventut i els valors que les delegacions d’Ensenyament i de Joventut del Bisbat d’Urgell han organitzat per aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria, al Principat d’Andorra. Els participants són joves que pertanyen majoritàriament a agrupacions o ambients cristians i provinents de localitats catalanes com Barcelona, València, Tarragona, Lleida, La Seu d’Urgell, Puigcerdà, Agramunt, Balaguer, Tremp, Pobla de Segur, Guissona, Ribes del Freser, Sabadell, Premià de Mar, Artesa de Segre, Oliana, Reus.
Totes les activitats organitzades estan tenint molt d’impacte entre els inscrits. Al matí, els grups dels tallers s’han hagut d’incrementar notablement en totes les opcions ofertes (ioga, cants, composició de cançons, meditació), i alguns tallers ja han quedat complerts. El concurs musical «Dóna’t a conèixer» ha resultat un èxit de convocatòria i hi ha 8 grups inscrits originaris de Catalunya.

Es preveu que la major afluència de persones es produirà a la Missa animada pels cantaires de «Twocats pel Gospel», una multitudinària formació de gospel, que ja l’any passat va aglutinar moltes persones del Principat d’Andorra i de la comarca de l’Alt Urgell. Enguany, en previsió del que assenyalen les xifres d’inscrits es farà en una carpa gegant muntada a la Plaça Germandat de Sant Julià. Després s’ha previst una fideuà per a 800 persones, i tot seguit el concert final de Kairoi i Please Tribut U2. El preu del tiquet de la fideuà gegant i postres és de 5 euros.
L’organització compta amb l’ajuda d’un total de 50 joves voluntaris del país coordinats per educadors i membres de l’organització. Ells es faran càrrec de l’acompanyament dels acreditats d’entre 12 i 25 anys, dels que uns 450 s’allotjaran al Centre Esportiu. Aquest espai ha estat adequat i s’hi han posat en marxa les mesures de seguretat escaients. Hi ha inscrits però, que han cobert part de les places hoteleres de Sant Julià.
El Rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria i delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Mn. Pepe Chisvert ha destacat la implicació i la il•lusió que l’esdeveniment ha despertat en la població laurediana i ha posat en relleu la generositat de les empreses locals que han ofert serveis i productes assumint gran part de les despeses generades.

carpa-canolichmusic

Compartir