Canillo dedica un camí a Mossèn Ramon Rosell

La Parròquia de Canillo (Principat d’Andorra) en la diada de Sant Roc el 16 d’agost va homenatjar Mn. Ramon Rosell i Serra (Bellcaire, 1939) i va dedicar un Camí per més de mitja vida dedicada a la gent de Canillo. Fou una inesperada sorpresa, quan just després de la tradicional missa de Sant Roc, l’Hble. Sr. Cònsol Major Josep Mandicó anunciava que la Parròquia comptava des d’aquell dia, amb el Camí de Mossèn Ramon, el camí que voreja el riu.
Fa 50 anys que des d’Organyà fou enviat a treballar pastoralment a Canillo, el juliol de 1966 pel llavors bisbe d’Urgell Mons. Ramon Iglesias Navarri. En aquestes cinc dècades, la seva dedicació al poble ha estat sempre molt valorada per la gent. portarà el seu nom.

El camí recorre bona part de la Parròquia, des de Sant Joan de Caselles fins a Cella, passant per davant de la Casa de Colònies d’Aina i la Casa Comuna. L’elecció d’un camí per retre homenatge al Mossèn no ha estat casual, segons el Cònsol major canillenc, Josep Mandicó, que ha assegurat que «realment és molt poca cosa en comparació al que ha fet ell, però li devíem això i ara el que hem de fer és acabar-lo d’arreglar». L’objectiu és que sigui un camí per a passejar tranquil.lament i una zona per a reflexionar. El Comú farà treballs de millora en el camí, que és una via molt freqüentada per la gent del poble i els visitants.

Compartir