Campanya pels refugiats de Càritas d’Urgell

Als volts del 15 de setembre iniciàvem una Campanya d’Emergència per a ajudar els refugiats desplaçats a Europa pel conflicte bèl·lic de Síria. El Sr. Arquebisbe, tot fent seva i en nom de tot el Bisbat la crida del Papa Francesc d’ajudar els milers de refugiats que arriben al nostre continent europeu, ens ho recordava a la homilia de la Festa de Meritxell: “Per això volem començar amb una capta, per després veure què i com podem ser realment concrets en la caritat, i eficaços. Potser molts refugiats preferiran anar on tenen parents o gent que parla la seva llengua i practica la seva religió musulmana o cristiana, emigrants amb anterioritat. Ajudem-los llavors amb béns i diners. Ens proposem d’estar al costat d’aquestes persones i del seu patiment”.

La Campanya ha estat difosa arreu del Bisbat a través de les parròquies, i ara volem donar un primer resultat de les almoines que s’han rebut i que ja han estat enviades per fer-les arribar, com ens demanava Càritas Europa, a les Càritas dels països de Grècia, Macedònia i Sèrbia. I així poder fer actuacions ben concretes i directes als milers de refugiats que estan acollits en aquests països esperant el moment del repartiment dins dels països de la Unió Europea.
En aquests moments aquest diners es convertiran en ajudes d’aliments, roba d’abric, medicaments, tendes de campanya,… I més endavant des del Bisbat i Càritas d’Urgell iniciarem la segona fase que serà l’acollida d’aquells que siguin enviats a les nostres terres per part de les Administracions governamentals.
De moment, a 26 d’octubre, s’han recollit 24.986,27 euros, a través dels donatius fets a les parròquies o directament al compte obert per a aquesta emergència des de Càritas d’Urgell. Una Campanya que continua oberta i que esperem que encara podrem rebre donatius i ajudes per a aquest objectiu tan urgent, i més ara que està arribant el fred i les pluges de tardor a les zones d’acollida dels refugiats, a l’espera de les decisions dels països europeus en les quotes de repartiment, que esperem que aviat es puguin executar.

Compartir