Assemblea ordinària de Càritas Catalunya

El dia 6 novembre va tenir lloc a Barcelona l’Assemblea ordinària de Càritas Catalunya que va aplegar a la majoria dels equips directius de les 10 Càritas de les Diòcesis amb seu a Catalunya. Una reunió que va ser presidida pel bisbe delegat per a Càritas de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Cardenal Joan Josep Omella, així com pel President de Càritas Catalunya, Sr. Francesc Roig. Per Caritas Diocesana d’Urgell van assistir-hi el seu director Sr. Josep Casanova i el Delegat episcopal Mn. Jaume Mayoral.

Abans de l’inici de l’Assemblea va tenir lloc la reunió del Patronat del CECAS -Fundació Centre Català de Solidaritat- on es va informar de les diferents activitats que duu a terme el CECAS, així com el Pla d’equipaments de la fundació per oferir un millor acompanyament als usuaris dels seus plans d’ajuda a les drogodependències.

Tot seguit va iniciar-se l’Assemblea on en primer lloc es va donar la benvinguda als nous càrrecs de les diferents Càritas que s’han incorporat darrerament. També es va fer el comiat del director de Càritas Diocesana de Terrassa, el Sr. Salvador Obiols al qui se li va reconèixer la tasca feta en aquests darrers anys. El Sr. Obiols va tenir paraules d’agraïment i de suport a la tasca que fa Càritas arreu del territori català.

L’ordre del dia va continuar amb una informació de les activitats portades a terme per les diferents Comissions de treball en què s’organitza Càritas Catalunya, i que van tractar àmbits com l’acció social, l’acollida, la comunicació, les migracions, l’economia, el voluntariat i altres. Cada coordinador va informar de tot el ventall de feina feta, així com dels projectes que s’havien d’endegar properament.

També a iniciativa de l’Assemblea es va veure bé fer una reunió de coordinació dels delegats episcopals per poder aprofundir en el seu paper dins l’Assemblea i també dins les Càritas Diocesanes. Properament tindrà lloc una trobada per poder aprofundir sobre aquesta tasca dels delegats. També es va facilitar als membres de l’Assemblea un esborrany de treball per preparar un “Reglament de Règim intern de Càritas Catalunya”, un text que la Comissió Permanent ha elaborat i que ara es treballarà en els àmbits de les Diocesanes.

També es va presentar la Campanya de sensibilització d’aquest proper Nadal i que tindrà per lema “Tots tenim un àngel. Especialment per Nadal”. Finalment es donaren unes darreres informacions per part de Presidència.

Compartir