Assemblea extraordinària de Càritas Andorrana

El dia 13 de juny a l’església de Sta. Maria del Fener d’Andorra la Vella va tenir lloc una Assemblea extraordinària de Càritas Andorrana amb motiu de la visita dels membres de la Comunitat de St. Egidi, encapçalats pel Responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Barcelona, Sr. Jaume Castro. Hi van assistir l’Arquebisbe Joan-Enric; el President de Càritas Andorrana, Sr. Amadeu Rocamora; l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries i els mossens i responsables de les Càritas Parroquials del Principat.

Els representants de la Comunitat de Sant Egidi van explicar als membres de Càritas els detalls del “Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant Egidi per a la realització del Projecte Obertura del corredor humanitari a Andorra”, un protocol d’acord que permetrà l’arribada a Andorra d’algunes famílies de refugiats que actualment estan al Líban. El passat mes de març, el Consell General del Principat d’Andorra va aprovar per unanimitat una llei específica per permetre l’entrada al país per motius humanitaris. Espanya i França hi col·laboraran i permetran el pas dels refugiats pels seus aeroports. Aquest corredor serà entre el Principat d’Andorra i el Líban, on la Comunitat hi té contactes escaients i fluids amb entitats associatives i Esglésies que ja estan ajudant les persones refugiades.

El Sr. Jaume Castro va insistir en la necessitat que les persones que arribaran al Principat trobin una acollida humana, generosa i fraterna que els permeti refer la seva vida en unes condicions dignes: treball, salut, educació, etc. i va destacar com la societat civil i les Parròquies del Principat d’Andorra tenen un paper clau en l’acollida de les persones que arribaran gràcies al corredor humanitari, més enllà del que el Govern i les Administracions locals puguin fer. Els representants de les Càritas Parroquials d’Andorra així com la Càritas Andorrana van mostrar la seva total disponibilitat envers l’acollida de les persones que arribaran i en ajudar en la seva real integració al Principat.

Després de la conferència del Sr. Jaume Castro va tenir lloc una breu reunió que va servir per aprovar els comptes generals de Càritas Andorrana i la memòria d’activitats corresponent a l’any 2017 amb algunes variacions.

Compartir