Aplecs de maig expressius de la devoció a la Mare de Déu

Al llarg i ample de la Diòcesi d’Urgell el mes de maig està ple dels tradicionals “aplecs” a llaor de la Mare de Déu sota les diferents advocacions urgellenques: Aplec de Meritxell de totes les parròquies del Principat d’Andorra (Canillo); la Mare de Déu del Puig (Vilanova de Meià); la M. de Déu d’Arboló (Arcalís);  la M. de Déu de Refet (Seró); la M. de Déu de Maig (Gra); la M. de Déu de Montalegre (Vilanova de la Sal); la M. de Déu d’Erbul (Puigvert de la Conca); la M. de Déu de Fa (Espui); Nostra Senyora de Solé (Enviny); la M. de Déu de Bastanist (Estana); la M. de Déu del Pla (Sanaüja); Sta. Maria de Palau (Palau de Rialb); la M. de Déu del Pont (Lladrós), Mare de Déu de Canòlich (Andorra), etc.

Precisament el dia 1 de maig va tenir lloc l’Aplec de Sta. Maria d’Àneu (Escalarre) que fou presidit pel Rector d’Esterri d’Àneu, Mn. Andreu Rodríguez i que enguany no es va poder celebrar amb la presència dels fidels per la crisi sanitària actual però que, gràcies a l’empenta i il·lusió del Rector i d’un grup de fidels, es va poder retransmetre a través de la xarxa social d’instagram i que s’ha inclòs al canal youtube del Bisbat d’Urgell: https://www.youtube.com/watch?v=FVWdNsryK5w

Molts van ser els fidels de les parròquies veïnes d’Espot, Escaló, Gabàs, La Guingueta o la mateixa d’Esterri Àneu que es van unir a la celebració telemàticament i que van voler celebrar el tradicional aplec de Sta. Maria d’Àneu, enguany d’una forma virtual però no menys real, gràcies a l’estimació i amor a la Mare de Déu d’Àneu que supera les dificultats i entrebancs actuals.

Són molts els Rectors i comunitats parroquials que gràcies a les ajudes dels equips parroquials i en col·laboració amb xarxes locals retransmeten les seves celebracions eucarístiques i els seus tradicionals aplecs per tal que els fidels puguin continuar pregant i sentint-se prop de la Mare de Déu, que sota les diverses advocacions recorren la geografia del Bisbat d’Urgell.

Precisament en aquest mes de maig la pàgina web del Bisbat té un apartat dedicat al Mes de Maria, mes de maig, perquè els fidels puguin pregar i fer la visita espiritual a través de les diverses advocacions marianes del Bisbat.

Tot un signe i esforç per part dels Rectors perquè els fidels puguin sentir-se espiritualment acompanyats en aquest temps de confinament i viure d’alguna manera un aplec de germanor.

Compartir