Aplec de Santa Margarida – Bagergue

Al llarg de l’estiu els veïns dels diferents pobles de la Vall d’Aran i els turistes, que venen a passar uns dies gaudint del clima i naturalesa formosa i verda d’aquestes muntanyes, s’apleguen en els aplecs que se celebren tradicionalment al redós de les ermites i santets, situats normalment  en llocs alts, venerant el patró de cada lloc.

S’han celebrat els aplecs de Montgarri, de l’Artiga de Lin, Sant Pelegrin, Sant Jaume, el santet d’Escunhau, i el santet de Casau….

Us oferim unes imatges de l’aplec a l’ermita de Santa Margalida, que va unir veïns i estiuejants el dissabte 20 de juliol.

Als veïns residents a Bagergue es van ajuntar els veïns dels pobles del contorn i ens aplegarem en aquesta petita ermita dedicada a Santa Margalida, i que està situada a les afores de Bagergue, en un petit turó.

Mn. Pere Balagué va presidir l’Eucaristia, i en l’homilia, va recordar la vida de la santa, que va saber escollir “la part millor”, com Maria de Betania, que escoltava als peus de Jesús. Acabada la celebració, es feu la tradicional benedicció del pa i formatge, que es repartiren a tots els presents. La música i el ball conclogueren la trobada.

Compartir