Aplec de Sant Silvestre a la Serra de Dalt

El darrer dia de l’any, el 31 de desembre, l’Església celebra la memòria de Sant Silvestre I, papa. Al terme de la Serra de Dalt (municipi d’Oliola) hi ha una església romànica dels vols segle XII (encara que està documentada cap a 1080 en un acta testamentària amb el nom de Sancti Silvestri de Monte Madrona) que en aquesta dia celebra un aplec on es fan presents els pocs habitants de les masies que envolten el lloc, i que any darrera any, no falten a la cita. A la gent de la Serra si afegeixen altra gent d’Oliola i del poble veí de Ponts on pertany eclesiàsticament, alguns pontsicans hi van caminant. Quan arriben ja tenen preparat una bona foguera per refer-se del fred d’hivern de la Noguera alta.
A les 12 del migdia la campana anuncia l’eucaristia d’acció de gràcies i també de sufragi pels difunts que hi ha en el petit cementiri al costat del temple. Els fidels, una cinquantena llarga, han omplert la petita nau i han participat amb els cants dels goigs en la celebració religiosa, en honor de Sant Silvestre. Enguany la celebració ha estat presidida pel Rector de Ponts, i concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny. També s’hi ha fet present l’Alcalde d’Oliola, Il•lm. Sr. Santiago Cisquella, i la Regidora Sra. Carme Jové.
A l’acabar la missa no ha faltat la tradicional fotografia de família del grup d’assistents, la corresponent benedicció de la coca i la xocolata desfeta i enguany s’ha beneit l’arranjament de la teulada i l’entorn que ha realitzat l’Ajuntament d’Oliola, durant l’any que hem acabat. Una millora que dignifica el patrimoni religiós i a la vegada històric i artístic dels petits poblets del nostre Bisbat. Tot seguit i a la vora del foc, en un dia assolellat però amb un fred viu, la gent ha compartit coca, xocolata i la tertúlia, a més de quedar emplaçats per poder tornar a reunir-se a l’Aplec de Sant Silvestre de la Serra de Dalt, el darrer dia del proper any.

0tg4a3928tg4a3886tg4a3905tg4a3947tg4a3958tg4a3962

Compartir