Aplec de Sant Jaume dels Cortals (Encamp-Principat d’Andorra)

El dia 1 de maig va tenir lloc el tradicional aplec de St. Jaume dels Cortals a la Parròquia d’Encamp (Principat d’Andorra) que fou presidit pel Rector d’Encamp i Vicari episcopal Mn. Antoni Elvira. A l’Eucaristia hi va assistir la Cònsol Menor de la Parròquia, Hble. Sra. Esther París i més d’un centenar de fidels i devots, que any rere any s’apleguen en aquest santuari ubicat al Bosc de Les Llaus (a la Vall dels Cortals).

Aquesta església fou inaugurada l’any 1999. La presideix una bonica talla de Sant Jaume, conjuntament amb l’altar de pedra i els petits vidres de colors de la pila baptismal, que ens volen mostrar la senzillesa i bellesa de la natura ja que el paisatge que rodeja el santuari fa que quedi integrat enmig de la Creació.

A la seva homilia Mn. Elvira va subratllar com St. Jaume, en el concili de Jerusalem, quan es tractava la qüestió dels qui venien del món grec i volien ser cristians, i es plantejava de si havien d’acollir primer la religió jueva, St. Jaume va fer de pont, aportant que, per no escandalitzar els jueus, els gentils s’abstinguessin de menjar la carn sacrificada als ídols, de menjar animals ofegats, etcs. Aquesta funció de pont que St. Jaume va saber fer, també se’ls demana avui als cristians: essent constructors de ponts de diàleg, perdó i reconciliació entre les persones. Finalment va demanar als fidels que tots es posessin sota la intercessió de st. Jaume perquè els ajudés a tenir una mirada atenta i conciliadora enmig de les dificultats de la vida.

Al final de la Missa tingué lloc un petit piscolabis de germanor entre tots els assistents.

Fotos: ANA

Compartir