Aplec a l’ermita de Santa Perpètua de Vilanova de l’Aguda

El 12 d’octubre va tenir lloc a l’ermita de Santa Perpètua de Vilanova de l’Aguda l’Aplec de tardor, amb la celebració d’una missa d’acció de gràcies per les collites del camp i per recordar els difunts del darrer any.

Gairebé un centenar de vilanovins van participar a l’Aplec que va tenir lloc com marca la tradició el 12 d’octubre a l’ermita de Santa Perpètua. La missa va ser presidida pel Rector Mn. Jaume Mayoral, que estava acompanyat pel diaca Mn. Josep Caba. A la celebració es van recordar els difunts del darrer any, també a l’homilia es va subratllar la necessitat de construir un món millor amb l’exemple d’entrega de la màrtir santa Perpètua, a més de fer un record dels difunts del darrer any del poble de Vilanova de l’Aguda. En els diferents actes s’hi va fer present l’Alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament, Il·lma. Sra. Montserrat Fornells.

Al final de la Missa, els fidels que omplien l’ermita van cantar junts els goigs a Santa Perpètua. Després es va fer la foto de família per recordar a les properes generacions aquesta festa, i tot seguit un dinar de germanor que va marcar el final d’aquesta trobada.

Aquestes celebracions permeten trobar-se les persones, i amb actitud oberta a la fe, tots viuen la festa com una trobada que agermana i atansa tothom. En aquesta diada els assistents van quedar emplaçats per la propera festa de la màrtir Santa Perpètua que tindrà lloc el 7 de març.

Compartir