Anna Maria Janer Anglarill serà beatificada el 8 d’octubre a la Catedral de la Seu d’Urgell

foto_anna_maria_janerLa Secretaria d’Estat del Vaticà ha autoritzat la beatificació d’Anna Maria Janer, fundadora de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. El Cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, presidirà la celebració en representació del Papa Benet XVI. La catedral de la Seu d’Urgell acollirà aquesta beatificació el dissabte 8 d’octubre de 2011. Serà la primera dona beatificada a Catalunya des que aquestes cerimònies, amb el pontificat de Benet XVI, es poden celebrar a les diòcesi locals, en virtut d’una disposició del Sant Pare.

La diòcesi d’Urgell es prepara ja per a celebrar la beatificació d’aquesta fundadora catalana. L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, concelebrarà aquesta Eucaristia juntament amb els bisbes de les diòcesis catalanes i dels països on és present l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.

Estimar-te i servir-te sempre i en tot és el lema triat per a la beatificació d’Anna Maria Janer. La Superiora general de l’Institut, Irma Beretta Castro, motiva l’elecció d’aquest lema: «El compromís d’estimar i servir als homes i les dones del seu temps, veient en ells la imatge de Jesucrist, va ser el distintiu de la vida i l’obra de la Mare Janer». «Un distintiu -ha afegit- que religioses i laics vinculats al seu carisma han intentat fer vida al llarg del temps i fins els nostres dies. Per això aquest lema acompanyarà el nostre pelegrinatge fins a la beatificació».

Compartir