5è Festival de Música Antiga dels Pirineus

El Quartet Casals va inaugurar el divendres dia 4 de juliol la 5ª edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, amb la interpretació d’obres de Bach, Mozart i Beethoven. El concert es va dur a terme en el marc del Claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell, que va resultar petit davant del nombrós públic assistent. Hi va assistir en representació del Bisbat d’Urgell el Vicari General Mn. Ignasi Navarri.
Definits per la crítica internacional com «un quartet per al nou mil·lenni», la formació catalana presentà un programa que permeté gaudir de les sonoritats «més refinades, exquisides i íntimes de la música instrumental de tots els temps».
El Festival de Música Antiga dels Pirineus enguany arriba a 26 localitats de tres estats diferents, Catalunya, Andorra i França, i onze comarques. En relació a aquest fet, el director del certamen, Josep Maria Dutrèn, ha dit que «il·lusiona la unió d’esforços de tants municipis d’un territori extens i dispers, que té una unitat cultural claríssima i es posa d’acord per fer una activitat d’aquesta magnitud».
La inauguració oficial tingué lloc una estona abans del concert a la Sala de Plens de l’Ajuntament de La Seu. L’acte comptà amb la presència del Conseller de la Presidència, Hble. Sr. Francesc Homs, que afirmà que “cosir poblacions diferents, amb les comunicacions que hi ha en un entorn de muntanyes, és una lliçó de cultura”.
El Festival de Música Antiga dels Pirineus se celebrarà del 3 de juliol al 30 d’agost a diverses localitats del Pirineu. Aquest festival, considerat el més gran d’aquest gènere a tot Europa, aglutina 45 concerts i més de 50 activitats. En aquesta edició, per primera vegada s’incorpora un municipi de França, Bourg-Madame, al llistat de poblacions que hi participen.
L’Alcalde de La Seu d’Urgell, Il·lm. Sr. Albert Batalla, ha rebut els assistents a la ciutat amb unes paraules de benvinguda, subratllant la importància cultural i de dinamització econòmica de la proposta, «que creix any rere any». També ha intervingut l’Alcalde de Bourg-Madame, Jean-Jacques Fortuny, que s’ha mostrat orgullós de formar part del certamen.
El Quartet Casals també té actuacions dissabte, 4 de juliol, al Casino Ceretà de Puigcerdà i diumenge, 5 de juliol, a la Glèisa dera Purificacion, de Bossòst.

Compartir