400 anys de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

Dins l’Any jubilar de la Cinta concedit pel Sant Pare Francesc, el dia 10 de setembre van cloure les festes de la Mare de Déu de la Cinta, a Tortosa, amb una solemne concelebració eucarística presidida pel Nunci Apostòlic Renzo Fratini a la Catedral de Sta. Maria de Tortosa commemorant els 400 anys de la Reial Confraria de la M. Déu de la Cinta. Hi assistiren el Bisbe de Tortosa, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, l’Arquebisbe d’Urgell amb els bisbes de Vic, Sant Feliu de Llobregat i l’Auxiliar de València Salinas, així com el Capítol Catedral, altres preveres i els seminaristes, amb els membres de la Reial Arxiconfraria de la Cinta i la Cort de Dames, presidits pel primer majordom, Francesc Viñes. També hi assistiren l’Alcalde i Diputat de la Ciutat, el Conseller de la Presidència i altres autoritats.

A l’homilia el Nunci va glossar les lectures del diumenge animant al perdó, a la correcció fraterna com a obra de misericòrdia i a esdevenir centinelles de l’Evangeli.

Al final de la missa el Nunci va beneir una bella imatge en marbre de la Mare de Déu de la Cinta, tan estimada pels tortosins, obra del prestigiós escultor Marco Augusto Dueñas, de quasi tres metres, que serà col·locada a la façana de la Catedral i que sufragat l’Arxicofraria amb l’ajut de molts fidels i devots.

Compartir