38ª Trobada dels Rectors i formadors del Seminari Menor a Madrid

La Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola va organitzar la XXXVIIIª Trobada de rectors i formadors dels Seminaris Menors d’Espanya a Madrid dels dies 18 al 20 de gener de 2019.

En aquesta trobada es va reflexionar junts sobre com «Conrear les llavors de vocació al Seminari Menor» i els desafiaments que avui han d’enfrontar els Seminaris Menors.

Per aprofundir en aquest tema, van tenir diverses ponències. Entre els ponents hi era l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, President de la Comissió episcopal de Seminaris i Universitats, i del Rev. Sergio Requena, coordinador i Director del Secretariat de la Comissió, que parlaren del reptes dels Seminaris Menors a Espanya. També tingueren sengles ponències Mons. J. Leonardo Lemos, bisbe d’Ourense, el Rv. Carlos López Segovia, vicesecretari general de la CEE, el Rector del Seminari Menor de Ciudad Rodrigo Juan C. Sánchez, i el Formador del Seminari Menor de València, Rv. Pablo Valls.

La situació actual planteja alguns reptes per a l’admissió als Seminaris Menors que caldrà tenir molt en compte, i cal considerar algunes qualitats de l’adolescent com els «indicis de la vocació» específics que fonamenten la vida de fe dels joves. Es va reflexionar també sobre els elements fonamentals de la pastoral vocacional entre els adolescents i joves.

Compartir