3.400 infants i joves segueixen la Setmana de Cinema Espiritual al Bisbat d’Urgell

La Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell va tornar a organitzar, enguany, la Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment als infants i joves, però també oberta al públic adult en general. Hi van participar més de 3.400 joves i infants i el Delegat, Mn. Pepe Chisvert ha valorat molt positivament que l’experiència cada vegada tingui més volada i més seguiment.

Aquesta va ser  la sisena edició d’aquest esdeveniment al Principat d’Andorra i la primera vegada que es duia a terme a Balaguer. És un projecte que implica mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat, també de les comarques catalanes frontereres.

Es va dur a terme entre les dues primeres setmanes de novembre, amb el suport dels cinemes del centre comercial Illa Carlemany, d’Escaldes-Engordany, al Principat d’Andorra, i de les sales parroquials disponibles a Balaguer i al Santuari del Sant Crist, a la ciutat de Balaguer, quasi coincidint amb les dates. Les projeccions es van fer en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult. L’entrada era gratuïta, i el Bisbat d’Urgell s’encarregà del transport dels escolars. Amb el lema «Fes tu el mateix», el cicle volia explicar que més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obren a la dimensió transcendent de l’antropologia.

Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu.

Aquesta activitat es dirigí a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primer ensenyament o primària i els alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. La delegació d’Ensenyament va voler que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.

Aquest esdeveniment es duu a terme des de l’any 2012. En la primera edició van participar els nois i noies de secundària de les escoles confessionals i, poc a poc, es van anar incorporant diferents escoles de primer ensenyament del sistema educatiu andorrà i les escoles de primària del sistema educatiu espanyol, i de l’Institut Espanyol. El 2014 es van incorporar alumnes del Lycee Comte de Foix i es va iniciar la participació d’instituts de la província de Lleida com Artesa, Oliana i La Seu d’Urgell, i en aquest edició les escoles de Balaguer i les poblacions properes.

Compartir