3.187 infants participen en el Concurs Bíblic que organitzen la Federació Cristians de Catalunya i la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell

Isona Torcuato Rodríguez, de l’Escola Andorrana Germans Ribas d’Ordino (Principat d’Andorra); Cristian Casanova, de l’Escola La Salle de La Seu d’Urgell i Berta Torreguitart Forns de l’Institut Almatà de Balaguer han estat els guanyadors dels primers permis individuals de la 33ena edició del Concurs Bíblic a la diòcesi d’Urgell, en les categories primera, segona i tercera.

Els premis s’han lliurat aquest dissabte 12 de maig a les 11 del matí a la Casa del Bisbat.

Hi han estat presents el Delegat d’Ensenyament de la diòcesi, Mn. Pepe Chisvert i els representants de la Federació de Cristians de Catalunya, entitat organitzadora del Concurs. L’acte ha estat presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília.

Aquest concurs és una tradició al nostre bisbat, on aplega una gran quantitat de participants, amb un dels rànquings més alts de Catalunya. Enguany hi han participat 3.187 infants i joves de diverses edats en les categories de premi individual, premis per a escoles, premis de catequesi, per parròquies, el XIX Concurs de Dibuix, el X Concurs Informàtic i el XXXIII Concurs Bíblic de redacció.

Hi han participat infants que cursen l’assignatura de religió a les seves respectives escoles, o bé que assisteixen a catequesi. Els canalitzadors de la participació en aquest certamen són els mestres i professors de religió i també els rectors de les parròquies. Algunes de les parròquies tenen una llarga tradició en participació, com la de Sant Esteve d’Andorra la Vella, que s’ha endut diversos guardons al llarg dels anys: en aquesta edició, han participat 104 infants i ha rebut el Primer Premi Catequesi Parroquial i el primer premi individual se l’han endut Laia Marques Roura. El Primer Premi a l’Escola ha estat per l’Escola Andorrana de La Massana (Principat d’Andorra) en la primera categoria, al Col.legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt en la 2ona categoria i el Col.legi Vedruna de Balaguer en la 3ra categoria.

El XIX Concurs de Dibuix ha estat guanyat en primer lloc per Abril Obiols de l’Escola La Salle de La Seu d’Urgell, Alberta Minea del Col.legi Vedruna de Balaguer i per Joana Ibos de la Parròquia de Santa Maria de Barbens en la categoria de Catequesi. S’ha fet un reconeixement al mèrit de Daniel Perez Pardo en el X concurs Informàtic, i en el IV Concurs Bíblic Inicial s’han donat premis als infants Julen Sanchez, de l’Escola Sagrada Família d’Escaldes-Engordany, Laida Martínez del Col.legi Mare Janer de Santa Coloma i a Roc Alba del col.legi Vedruna de Balaguer.

Compartir