28a Trobada de Verges Consagrades

Dins l’any jubilar Marià, que celebra enguany el Santuari de la Virgen de Covadoga, amb motiu del primer centenari de la seva coronació, va tenir lloc del 7 a l’11 d’agost, la 28a Trobada Estatal de Verges Consagrades. Acollides per l’Arquebisbat d’Oviedo, presidit per Mons. Jesús Sanz Montes, ens vam congregar unes 65 participants, entre elles, les dues Verges Consagres d’Urgell, Cristina Ribot i Anahí Biorci.

La trobada va transcórrer amb ponències entorn a la figura de la Mare de Déu, “ideal de santedat, tabernacle de la Paraula”. Va tenir un lloc destacat la presentació de la Instrucció Ecclesiae Sponsae Imago, de la Congregació pels Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica. El Bisbe encarregat de la Conferència Episcopal Espanyola per a l’Orde de les Verges, Mons. Joaquín Maria López de Andújar, ens va oferir una síntesis d’aquest esperat document, on es defineix amb claredat la identitat pròpia de la Verge Consagrada, esposa i mare, icona de l’Església; el document també ofereix als Bisbes una guia per l’acompanyament, discerniment i formació, tant de les candidates a la consagració com de les ja consagrades.
Als peus de la “Santina” vam renovar el nostre propòsit de castedat perfecta, i juntes vam agrair Déu pels dies compartits.

Compartir