25 anys de la Festa del Trinxat a Puigcerdà

Dissabte 29 de febrer al Poliesportiu de Puigcerdà es va celebrar amb molta participació la Festa del Trinxat, que enguany arribava al seu 25è. aniversari. Aquest plat tan tradicional de la Cerdanya i del Pirineu cuinat per a més de mil persones, i amb altres menges tradicionals de l’hivern a muntanya: embotits, caneló de carn, amanida i bacallà, amb pastís i iogurt, tot cuinat pel conjunt dels Restaurants i amb productes de proximitat de botigues i queviures cerdans.

L’amfitrió fou l’Il·lm. Sr. Alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira Brosel amb altres Alcaldes i autoritats de la Cerdanya, i hi van participar Autoritats entre les quals l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives i els Consellers d’Interior de la Generalitat de Catalunya Miquel Buch i de Justícia Ester Capella, així com el President de la Diputació de Girona i Alcalde de Banyoles Miquel Noguer i altres autoritats. En un bon clima de festa i de celebració per haver arribat amb èxit al 25è. aniversari d’aquesta festa major d’hivern de Puigcerdà.

La  Festa  del  Trinxat  l’organitza  l’Ajuntament  de  Puigcerdà  i  el  Patronat  Municipal  de Turisme, amb la col•laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. Els ingredients d’aquest plat calorífic originari del Pirineu són patata, col d’hivern trinxades (d’aquí el nom), amb porc salat o cansalada o botifarra, i per assaonar oli d’oliva i all.

A banda del sopar, i per tercer any consecutiu, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes els dijous al vespre, crearan tapes amb els principals ingredients d’aquest plat tan reconegut. I durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Miquel Rossell.

Compartir