18è Festival Internacional d’Orgue al Principat d’Andorra

YWdlbmRhLmFkLW9yZ3VlbmQtMjAxNy5qcGcEl Festival Internacional Orgue&nd al Principat d’Andorra, organitzat conjuntament per l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra i l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra i amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, compleix 18 anys. Una majoria d’edat que celebra amb moltes novetats, entre les quals hi ha la programació de més concerts i activitats paral·leles, com visites guiades al Centre Històric d’Andorra la Vella amb la possibilitat de gaudir d’un concert de 30 minuts.

El festival comença el dimecres dia 9 d’agost amb un repic de campanes manual a càrrec del grup Amores, que acompanyarà després Ignacio Ribas en l’estrena de la seva composició “El jardí suspès” a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. El repic tindrà lloc a les 21.15 hores i es podrà escoltar a la plaça Príncep Benlloch i, tot seguit, es podrà assistir al concert de Ribas.

El següent concert serà el dissabte 12 a les 21.30 hores a l’església de Sant Esteve i anirà a càrrec d’Olivier Vernet i Cédric Meckler, que repeteixen per segon any consecutiu.

En tercer lloc, l’espectacle tindrà lloc en un escenari nou, el Museu del Tabac. Serà el dijous 17 d’agost a les deu de la nit i anirà a càrrec de l’organista Aaron Ribas i la percussió de Josafath Larios. El repertori serà de danses populars espanyoles dels segles XVII i XVIII.

Dissabte 19 tindrà lloc a les 21.30 hores la proposta Músiques de la llum a l’església de Sant Esteve, de la mà de l’organista Ignace Michiels.
El dimecres 23 l’organista Susana García Lastra oferirà el concert Contrastos a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de La Massana.

El dijous 24 es recuperarà el cinema amb el film “La terra de tots” amb la interpretació a l’orgue de Lukas Grimm, un especialista en improvisació sobre cinema mut.

L’últim concert serà el que tindrà lloc el dissabte 26 a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, amb la interpretació a l’orgue de Francesco di Lernia i al corn alpí Carlo Torlontano, en una proposta «única i original».

Entre les activitats paral·leles, es recuperen les classes magistrals i visites als orgues.

3

Compartir