14ª Trobada de matrimonis de Cerdanya

Per 14ª vegada es va celebrar el dia 16 d’agost la trobada de matrimonis de Cerdanya amb el Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, organitzada pel Rector de les Parròquies de Bolvir i veïnes, Mn. Ignasi Navarri. Enguany, va tenir lloc a la ciutat de La Seu d’Urgell.

El Sr. Arquebisbe rebé els participants al Palau episcopal i els realitzà una visita guiada explicant-los les particularitats de la figura del Bisbe-Copríncep i dels trets més característics del Principat d’Andorra.

A continuació tingué lloc l’Eucaristia a l’església de St. Miquel de La Seu d’Urgell, del segle XI, dins el conjunt catedralici. A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures proclamades en aquell dia sobre la importància de la correcció fraterna amb oportunitat i delicadesa i la virtut de la dolcesa envers els altres. Exhortà les famílies a viure amb sentit cristià i a saber-se perdonar i recomençar contínuament especialment en aquells dies de vacances per a molts que poden significar un espai privilegiat per atansar-se a Déu a través de la pregària. Finalment els recordà les paraules de Jesús a l’Evangeli “perquè on n’hi ha dos o tres de reunits en el meu nom, jo sóc enmig d’ells”. Jesús mai no ens deixa sols i ens acompanya sempre i exhortà els pares com a educadors i transmissors de la fe envers els seus fills a saber transmetre la fe amb el propi testimoni de vida.

Després de l’Eucaristia a la Residència de la Sagrada Família de La Seu d’Urgell tingué un sopar de germanor entre les famílies al qual va seguir un torn obert de preguntes lliures a l’Arquebisbe Joan-Enric sobre diversos temes: la transmissió de la fe als fills, el misteri del sofriment humà, diversos temes litúrgics, l’atenció pastoral a les famílies, el moment que viu Catalunya i la responsabilitat dels cristians, entre d’altres.

Compartir