13ª Trobada del Moviment “Vida Creixent” a Balaguer

El Santuari-Basílica del Sant Crist de Balaguer va acollir el dimarts dia 6 de març la 13a Trobada diocesana anual del Moviment Cristià “Vida Creixent” amb la participació d’unes 150 persones provinents de tots els indrets del Bisbat d’Urgell.

La Jornada fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i va comptar amb els 15 grups del moviment presents a la Diòcesi així com representants del Moviment de Vida Creixent de les Diòcesis de Barcelona, Tarragona i Solsona, entre ells, el President de la Junta Interdiocesana de Vida Creixent a Catalunya, Sr. Sergi Oliva i el Consiliari Interdiocesà, Mn. Xavier Moretó. També s’hi feu present el Regidor de Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Balaguer, Sr. Joan Pla i Cubedo.

La Presidenta diocesana del Moviment a Urgell, Sra. Maria Carme Ribes va donar la benvinguda als participants en arribar a la Casa d’espiritualitat del St. Crist i va voler agrair la presència de l’Arquebisbe Joan-Enric que es feia present durant tota la trobada així com l’assistència dels representants dels moviments veïns que era un reflex de la comunió i agermanament entre les Diòcesis que tenen presència d’aquest moviment apostòlic. Tot seguit l’Arquebisbe Joan-Enric va voler destacar la seva alegria per poder participar a la trobada i la importància que el Moviment de Vida Creixent té per a la gent gran ja que permet ajudar-se i compartir experiències i al mateix temps esdevenir testimonis per a les generacions més joves de pregària i de fe. A continuació, Mn. Pau Vidal, Capellà Custodi del Santuari presentar sintèticament la història del Santuari del Sant Crist de Balaguer i la imatge que el precedeix, el Sant Crist, així com la bella imatge de la Mare de Déu d’Almatà. Posteriorment, la Gna. Maria Victòria Triviño, Monja Clarissa, va oferir un testimoni del que és la Vida Contemplativa i el seu valor per a l’Església ja que tots els cristians necessitem del carisma específic que els contemplatius aporten que és el valor de la pregària i de la intercessió per tot el Poble de Déu.

Després de l’acte de benvinguda tingué lloc a l’església del Santuari-Basílica del Sant Crist la representació catequètica mitjançant la dansa de la llegenda de l’arribada del Sant Crist a la ciutat de Balaguer par part de la Comunitat de Germanes Clarisses de Balaguer.

Posteriorment es va celebrar l’Eucaristia a l’església del Santuari-Basílica que fou presidia per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pels preveres assistents, entre ells, el Viceconsiliari diocesà del Moviment Vida Creixent del Bisbat d’Urgell, Mn. Josep Maria Aresté; Mn. Pau Vidal, Capellà Custodi del Santuari; Mn. Joan Pujol, Arxiprest de Noguera i Rector de Balaguer; Mn. Xavier Moretó, Consiliari interdiocesà i un gran nombre de preveres d’Urgell que són Consiliaris a les diferents parròquies on és present el Moviment a Urgell.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric animà els fidels a viure amb intensitat els tres pilars fonamentals de Vida Creixent: l’Amistat, que és acollir l’altre i estimar-lo; l’· Espiritualitat, que és viure intensament el coneixement de Déu pròxim i saber descobrir-lo en les nostres petites coses i l’Apostolat, que és donar als qui ens volten, fidel testimoni del Déu trobat íntimament. Va exhortar als participants a la Trobada a saber convidar altres persones grans a que se sumin al Moviment i el puguin arribar a conèixer i va voler destacar com la gent gran ha de ser valorada i estimada perquè han contribuït a fer gran el País amb el seu esforç i els va encomanar que fossin testimonis de fe especialment envers les generacions més joves i a les famílies ja que la gent gran són imprescindibles pels seus consells i per la seva experiència i pel seu testimoni de fe. En aquest sentit va animar especialment els avis a ser testimonis de fe pels joves dins de la família ja que són uns grans evangelitzadors i referents per a ells i va exhortar a pregar pels joves i pel pròxim sínode de Bisbes que tindrà com a tema els joves, la fe i el discerniment vocacional. Mons. Vives va glossar la lectura proclamada en aquell dia del Profeta Daniel (Dn 3,25.34-43) on el profeta prega Déu dient: “Senyor, per amor del vostre nom, no ens abandoneu per sempre, no trenqueu la vostra aliança, no ens retireu els vostres favors, per amor d’Abraham, el vostre amic, d’Isaac, el vostre servent, i d’Israel, el vostre sant […]. Ara, Senyor, nosaltres us seguim amb tot el cor, us venerem i busquem el vostre favor. No ens defraudeu. Per la vostra paciència i el vostre amor, sigueu bondadós amb nosaltres. Vós que obreu tants prodigis, salveu-nos, i  glorifiqueu així el vostre nom”. Va animar a pregar Déu en tota ocasió especialment quan no entenem les situacions dures o difícils que la vida ens porta com són les malalties pròpies o de éssers propers, els trencaments familiars o, fins i tot, les darreres dificultats i falta d’entesa que s’ha  viscut darrerament a Catalunya. I va recordar com cal anar més enllà dels nostres problemes i fronteres i no oblidar els mals i injustícies sagnants que hi ha en el món com la guerra de Síria o els països que sobreïxen per la falta de menjar o tants llocs que viuen submergits en el conflicte i la violència de la guerra així com els nens que són maltractats i els que pateixen els abusos o abandó en el si de les famílies. Finalment, volgué destacar la importància que les dones tenen per a l’Església i va agrair el treball que moltes d’elles duen a terme desinteressadament, com per exemple, la Presidenta-Delegada del Moviment Diocesà a Urgell, Sra. Maria Carme Ribes o la Presidenta-Delegada de Mans Unides o la Delegada de Pastoral de la Salut que eren presents a la trobada.

Els fidels de les diferents parròquies amb presència del Moviment van fer les pregàries que havien preparat prèviament i al  final de la Missa es cantaren els goigs al Sant Crist de Balaguer mentre tots els participants a la trobada passaven a venerar la Sagrada Imatge del Sant Crist.

Una fotografia de família i un dinar de germanor compartit van cloure la joiosa celebració. 

Compartir