1.700 alumnes d’Andorra i de diferents punts de la diòcesi d’Urgell participen enguany en la Setmana de Cinema Espiritual

L’activitat es duu a terme del 2 al 6 de novembre als cinemes de l’Illa i està oberta a tothom. 

La Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell ha organitzat de nou la Setmana del Cinema Espiritual al Principat d’Andorra, orientada a infants i joves de tots els sistemes educatius del Principat i de la diòcesi i oberta a assistents de totes les edats, amb l’objectiu de transmetre valors a les generacions joves i de fer-ho en el llenguatge que les és més proper, l’audiovisual.
El Delegat, Mn. Pepe Chisvert, considera que el cinema pot ser una porta interessant per la reflexió i el redescobriment de l’espiritualitat dels infants i joves.
Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. És  una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.
Les projeccions es  portaran a terme als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dijous a les 20:30 hores. L’entrada és gratuïta, i el Bisbat d’Urgell assumeix les despeses de transport dels escolars.
Aquesta és ja la quarta edició que se celebra al Principat d’Andorra, i cada vegada han anat augmentant el nombre d’alumnes participants i la quantitat de centres. Enguany  participen centres de tots els sistemes d’ensenyament del Principat d’Andorra i a més, d’altres centres de la Diòcesi d’Urgell: Menàrguens, Montgai, Les Avellanes, Oliana, La Seu d’Urgell. L’organització ha triat quatre pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris sota el lema «El sisè sentit».
 

Antecedents

Les jornades van començar l’any 2012, quan es van celebrar les primeres jornades de Cinema Espiritual a Andorra, amb l’objectiu d’oferir un espai de reflexió sobre els valors. En aquesta edició van participar els alumnes de Secundària de les escoles confessionals d’Andorra.
A les segones jornades de Cinema Espiritual, el 2013, es van incorporar diferents escoles de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà i les quatre escoles de primària del sistema educatiu espanyol, així com l’Institut Espanyol.
L’any passat,  es van sumar alumnes del Lycee Comte de Foix i la Setmana de Cinema va traspassar fronteres amb la participació d’instituts de la província de Lleida com Artesa, Oliana i La Seu d’Urgell.
La implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius d’Andorra ha estat clau per aconseguir arrodonir l’oganització. En aquest sentit té especial importància la difusió d’aquesta iniciativa entre les escoles d’Andorra, la qual cosa permet accedir a un ventall més ampli d’infants i joves. L’editorial Edebé participa amb l’edició del material educatiu sobre els valors.

Compartir