Beatificació del bisbe Mons. Álvaro del Portillo, a Madrid

El dia 27 de setembre als afores de Madrid, el Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, proclamà solemnement en nom del Papa Francesc que el qui fou Prelat de l’Opus Dei, Mons. Álvaro del Portillo, bisbe, podia ser inscrit en el llibre dels beats i rebre culte, perquè les seves virtuts havien brillat de forma heroica i la seva santedat era patent per a l’Església. Hi va assistir una immensa multitud de fidels, entre els quals molts Cardenals i Bisbes, amb l’actual Prelat de l’Opus Dei Mons. Javier Echevarría. També hi fou present l’Arquebisbe d’Urgell i una bona representació de persones del bisbat, entre les quals algunes Autoritats d’Andorra.

El Sant Pare Francesc quan va proclamar les seves virtuts heroiques el 2012 va escriure: «Vir fidelis multum laudabitur (Prov 28, 20). Aquestes paraules de l’Escriptura manifesten la virtut més característica del bisbe Álvaro del Portillo: la fidelitat. Fidelitat indiscutible, sobretot, a Déu en el compliment prompte i generós de la seva voluntat; fidelitat a l’Església i al Papa; fidelitat al sacerdoci; fidelitat a la seva vocació cristiana en cada moment i en cada circumstància de la seva vida».

Amb tota l’Església agraïm aquest nou intercessor i model de santedat en el compliment de la voluntat de Déu. La missa d’acció de gràcies a la Diòcesi per la seva beatificació tindrà lloc a St. Esteve d’Andorra la Vella el dissabte dia 6 de desembre al vespre.

1411813432 227918 1411828891 album normal

Compartir