Visita Pastoral a Ordino (5)

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va continuar la Visita Pastoral a Ordino i el dia 12 de novembre va visitar l’Escola de Primària Germans Riba d’Ordino, un centre on conviuen el sistema educatiu andorrà i el francès, que ha vist el centre recentment ampliat.

A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep episcopal fou rebut pels Hbles. Srs. Cònsols i per la Directora del Departament de l’Escola Andorrana del Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, Sra. Ester Vilarrubla i pel Sr. el Delegat d’Ensenyament de l’Ambaixada Francesa, Sr. Michel Maginot, que acompanyaren el Copríncep episcopal en la seva visita a les escoles.

La Visita s’inicià per l’Escola Andorrana de maternal i 1ª ensenyança, on Mons. Vives mantingué una reunió amb la Directora del centre Sra. Meritxell Blasi que explicà a l’Arquebisbe com l’escola compta amb uns 283 alumnes, 93 de maternal i 190 de primera ensenyança i un claustre d’uns 30 mestres. Li manifestà com aquest curs 2014-2015 ha estat marcat per l’ampliació de l’escola, fruit de l’important creixement de la població infantil, i que ha permès que una part dels alumnes d’Ordino que es trobaven encara a les escoles antigues a partir d’aquest curs s’hagin pogut concentrar en aquest nou espai que comparteixen el sistema educatiu andorrà i francès. Aquest curs s’ha implementat el pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu andorrà, que introdueix l’ensenyament per competències amb una participació activa de l’alumnat. A continuació, l’Arquebisbe pogué visitar acompanyat de l’Equip directiu les instal•lacions de l’escola i algunes classes. Els alumnes li donaren la benvinguda amb un bonic cartell que havien preparat en el seu honor i amb un diploma fet per ells per tal que Mons. Vives tingués un record de la seva visita al centre.

Posteriorment el Copríncep es traslladà a l’École française d’Ordino on fou rebut pel Delegat d’Ensenyament de l’Ambaixada, Sr. Maginot i per la directora del centre educatiu Sra. Clodine Vabarel. Mons. Vives mantingué una trobada amb els professors i els agraí el seu treball al servei dels més petits. Visità les aules i compartí amb els alumnes les seves inquietuds i anhels interessant-se per les seves necessitats.

A continuació l’Arquebisbe d’Urgell acompanyat de l’Hble. Sr. Cònsol d’Ordino es traslladà a l’Oficina de Turisme de la parròquia on fou rebut pel Conseller de Turisme i Esports del Comú, Sr. Bartumeu Gabriel i per la Directora de l’Oficina Sra. Cristina Ariño. El copríncep saludà els treballadors de l’Oficina i s’interessà pels atractius turístics que la parròquia ofereix felicitant-se per la bona acollida que des de l’Oficina es porta a terme envers tots els visitants. Es reben a l’any uns 15.000 visitants que s’interessen pel patrimoni artístic i cultural d’Ordino on destaquen les boniques esglésies i la ruta del ferro.

A la tarda visità l’Escola bressol on fou rebut per la Consellera de Comú Sra. Eva Font i per la directora de l’Escola, Sra. Maria Josep Montolio. L’Escola està destinada a infants amb edats compreses entre els tres mesos i els tres anys i té com a objectiu col•laborar amb els pares en l’educació i el desenvolupament de la personalitat del nadó, així com iniciar la convivència amb els altres. Mons. Vives pogué visitar les instal•lacions i saludà les educadores que hi treballen, agraint-los el seu servei generós.

A continuació el Copríncep acompanyat de la Consellera de Comú Sra. Eva Font visità la Ludoescola d’Ordino que ofereix diversos serveis als infants de la parròquia segons l’edat. L’objectiu general és promoure l’educació integral a través de l’activitat lúdica i formativa que afavoreix el desenvolupament social del nen. Hi ha tallers que fomenten la capacitat creativa del nen i la seva interacció amb els companys, el respecte pel material i pels companys, etc. Mons. Vives visità les instal•lacions i pogué saludar alguns dels infants que en aquell moment es trobaven gaudint de les instal•lacions de la ludoteca.

Posteriorment es traslladà al Centre Esportiu d’Ordino on fou rebut pel Cònsol i pel Conseller de Turisme i Esports del Comú, Sr. Bartumeu Gabriel, així com per la Directora del Centre Sra. Judit Villaró. El centre ha estat recentment reformat i compta amb un gimnàs totalment equipat, una piscina climatitzada i una zona de relax,. L’Arquebisbe s’interessà per les activitats que ofereix el centre esportiu i felicità el Comú per la magnífica instal•lació que permet oferir un espai de primera qualitat als habitants de la parròquia i als visitants.

La jornada de Visita es clogué amb la reunió de pares de primera comunió i de confirmació que el Copríncep mantingué a la nit a l’església parroquial. Mons. Vives animà els pares dels infants de la catequesi a no desentendre’s de l’educació cristiana dels seus fills i els felicità per la bonica aventura de la paternitat i maternitat com un gran regal que Déu els ha donat, de ser col•laboradors seus en el do de la vida. Convidà els pares a ensenyar a pregar els seus fils i a pregar i parlar més amb ells, interessant-se pel treball que duen a terme a la catequesi i portant-los a la parròquia, perquè la vegin com quelcom proper. L’Arquebisbe recordà com l’amor dels pares i el seu acompanyament és vital per al creixement integral de l’infant i els animà a desvetllar en els seus fills l’interès per la dimensió espiritual de la persona, que és molt important i que els acompanyarà al llarg de la seva vida.

La trobada es clogué amb una pregària feta per tots els pares i la benedicció que sobre ells i els seus fills impartí l’Arquebisbe d’Urgell que pogué saludar personalment tot els assistents a la reunió i interessar-se pels seus fills. A continuació, als locals parroquials, tingué lloc un petit refrigeri de germanor.

ordino escolana andorrana 5 regalordino bressol 2ordino centre esportiu 2ordino escola andorrana 2ordino escola francesa 4 patiordino oficina de turisme 1

Compartir