Visita Pastoral a Ordino (i 6)

Dijous dia 13 de novembre, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va cloure la Visita Pastoral que des del dia 1 de novembre està duent a terme a la Parròquia de St. Corneli i St. Cebrià d’Ordino.

Acompanyat pel Rector de la Parròquia i per l’Hble. Sr. Cònsol Major, Sr. Bonaventura Espot i la Consellera d’Educació, Cultura i Joventut del Comú, Sra. Gemma Riba, l’Arquebisbe visità l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino on fou rebut per la Directora del Departament de l’Escola Andorrana del Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, Sra. Ester Vilarrubla i per la Directora del centre, Sra. Sandra Tudó Montanya. La Directora explicà al Copríncep que el centre actualment compta amb 377 alumnes i un claustre de 45 professors i subratllà com una de les iniciatives més importants que s’estan duent a terme a nivell educacional és la de figura de la «mediació escolar» on un alumne fa de mitjancer entre un litigi de dos companys i, fins i tot, la mediació entre un alumne i un professor, on els mediadors són un alumne i un professor diferents als del litigi.

A continuació l’Arquebisbe pogué visitar les instal•lacions de l’Escola i els alumnes. En concret es féu present en una xerrada que s’estava duent a terme amb els alumnes del segon any del segon cicle sobre un projecte de col•laboració amb veterinaris a Uganda. El Copríncep agraí aquesta bonica iniciativa solidària i saludà els alumnes adreçant-los unes paraules i posant-se al seu servei. Posteriorment visità una classe de robòtica i s’interessà pels projectes que els alumnes duien a terme saludant els professors encarregats del projecte.

Posteriorment, Mons. Vives mantingué una trobada amb el claustre de professors preguntant per les seves problemàtiques i agraint sobretot el treball que els educadors de l’Escola Especialitzada de Nostra Sra. de Meritxell duen a terme amb els joves amb necessitats especials.

A continuació l’Arquebisbe es desplaçà fins el veïnatge del Serrat, a la parròquia d’Ordino, on mantingué una trobada amb els veïns que es van aplegar a l’ermita de St. Pere del Serrat. El copríncep episcopal s’interessà per les seves necessitats i junts feren una pregària encomanant els malats, els padrins, els joves i les activitats que el Copríncep ha pogut copsar a la Visita Pastoral que ha realitzat a la parròquia d’Ordino.

Un dinar de germanor amb tots els preveres de l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra clogué la Visita Pastoral.

Àlbum de fotos de la Visita Pastoral a Ordino

img  1687img  1665img  1669img  1707img  1728img  1738

Compartir