Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Verge Maria

Dilluns dia 8 de desembre a totes les parròquies de la Diòcesi s’ha celebrat amb solemnitat la festa de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, que tant omple el temps d’Advent.

L’Arquebisbe d’Urgell va presidir al matí del dia 8 l’Eucaristia a la parròquia de Sta. Maria de Guissona acompanyat pel Delegat episcopal per a l’atenció dels catòlics de ritu oriental del Bisbat de Vic, Rvdm. Mons. Josep Casanova i per altres preveres greco-catòlics així com pel Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Balagué i pel P. Francisco González Parra, de la Diòcesi de Puebla de los Ángeles (Mèxic), que en aquell dia es presentava a la comunitat parroquial de Guissona, ja que combinarà els seus estudis de Litúrgia a Barcelona amb l’ajuda pastoral com a Vicari a la parròquia de Guissona i pobles veïns.

Al vespre Mons. Vives presidí l’Eucaristia a la S.E. Catedral Basílica d’Urgell acompanyat pels M.I. Canonges i d’alguns preveres de la ciutat de La Seu d’Urgell.

A la seva homilia l’Arquebisbe d’Urgell glossà la figura de Maria, la Verge Immaculada, concebuda sens pecat que ens porta sempre cap a Jesús. Maria, és la dona del sí, «Fiat mihi secundum Verbum tuum» (Que es compleixin en mi les teves paraules) i ens ensenya a anteposar sempre la voluntat de Déu a la nostra pròpia voluntat i fer-nos disponibles i servicials per allò que ell vulgui de nosaltres. És la nostra advocada en la lluita contra el pecat i el maligne. Mons. Vives exhortà els fidels a estimar sempre i molt la Mare de Déu, la Theotókos, que sempre ens portarà cap al seu Fill Jesús, com una mare fa buscant el millor que hi ha per a la vida dels seus fills.

img 2684img 2644

Compartir