Consistori de nous Cardenals a Roma

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va assistir el dissabte dia 14 de febrer a la Basílica de St. Pere del Vaticà a Roma, al Consistori ordinari públic per a la creació de nous cardenals, entre ells, l’Em. Sr. Cardenal Ricardo Blázquez Pérez, arquebisbe de Valladolid i President de la Conferència Episcopal Espanyola. El Papa Francesc va crear 20 nous cardenals (15 electors i 5 no electors per haver superat els 80 anys d’edat).

El Consistori va començar amb la salutació litúrgica i l’oració col•lecta. A la proclamació de l’Evangeli va seguir l’al•locució del Sant Pare. Seguidament el papa Francesc pronuncià la fórmula de creació dels nous cardenals, els seus noms i l’ordre diaconal o presbiteral al qual foren assignats. A continuació, els nous purpurats recitaren el Credo i el jurament de fidelitat i obediència al Papa i als seus successors. Seguidament, cadascun dels nous cardenals es va aproximar al Sant Pare i es va agenollar davant seu per rebre la birreta, l’anell cardenalici i l’assignació del Títol o la Diaconia. El Papa ha atorgat al Cardenal Blázquez ser titular de l’Església romana de Santa Maria in Vallicella (Chiesa Nuova).

A la tarda del dissabte Mons. Vives va poder saludar personalment els nous cardenals a la tradicional «visita di calore» que ofereixen al Poble romà, entre ells els Caredenals Blázquez, Clemente i Mamberti.

img 4359blazquezimg 4369img 4385

Compartir