Inici de la Quaresma i imposició de la cendra

A totes les parròquies de la Diòcesi d’Urgell dimecres 18 de febrer, Dimecres de Cendra, s’inicià amb solemnitat la Santa Quaresma amb el gest litúrgic de la imposició de la cendra com a signe de penediment i de conversió.

El Sant Pare ens recorda al Missatge per a la Quaresma d’aquest any que cal que «enfortim els nostres cors» (Jm 5,8), i ens anima a «tenir un cor misericordiós que no significa tenir un cor dèbil. Qui vulgui ser misericordiós necessita un cor fort, ferm, tancat al temptador, però obert a Déu, un cor que es deixi impregnar per l’Esperit i guiar pels camins de l’amor que ens porten als germans i germanes; en definitiva, un cor pobre, que coneix les pobreses pròpies i ho dóna tot per l’altre». Ens diu el Papa Francesc: «Fac cor nostrum secundum Cor tuum» (Feu el nostre cor semblant al vostre)».

A la S.E. Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell l’Arquebisbe Joan-Enric presidí la celebració eucarística amb la presència del M.I. Capítol i els sacerdots de la ciutat de La Seu d’Urgell. A la seva homilia Mons. Vives va animar els fidels a convertir-se i creure en l’Evangeli ja que som pols i a la pols tornarem, i recordà el Discurs del Papa Francesc a la Cúria Romana per Nadal on els advertia de les malalties que tot cristià pot patir en el seu cor. Mons. Vives animà a llegir aquest discurs en continuïtat amb el que el mateix Papa Francesc pronuncià a la tarda del mateix dia als treballadors de la Santa Seu i de l’Estat del Vaticà on els presentava els remeis a aquestes malalties que es concentren en cuidar-se de la relació amb Déu, amb un mateix i amb els altres. I glossà les paraules de l’oraicó de benedicció de les cendres: «Vós, Senyor, sou un Déu que us deixeu guanyar per la humilitat i la penitència«.

p1050162p1050172p1050170p1050174p1050178

Compartir