Campanya 2015 de Mans Unides

Lluitem contra la pobresa, t’hi apuntes? És el lema central de la 56ª campanya de Mans Unides, amb la qual es vol motivar la societat en general, i a les institucions públiques, mitjans de comunicació i empreses, perquè prenguin consciència que tots som responsables també de l’eradicació de la pobresa. El proper 8 de març es portarà a terme la col.lecta, i a més, la delegació de Mans Unides a Urgell ha preparat diverses activitats de recollida de fons per donar suport als projectes d’aquest any. El sacerdot missioner Combonià Dario Balula Chaves participarà enguany amb diverses conferències i aportacions a la Diòcesi d’Urgell dins els actes de la Campanya.
A la darrera assemblea de l’entitat, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i la Presidenta Sra. Teresa Cabanes, acompanyats pel Delegat episcopal Mn. Lluís Eduard Salinas, i amb l’assistència de més d’una vintena de membres representants dels grups locals de Mans Unides d’Urgell i d’Andorra; es va valorar positivament la campanya del 2014. Es van assolir els objectius de realitzar els dos projectes previstos i un tercer, gràcies a la generositat d’un particular que l’assumeix sol. Les entrades disminueixen una mica, però en el conjunt s’ha augmentat degut a aquest particular donatiu.

Per lluitar contra la pobresa denunciem les seves causes i posem en marxa accions concretes per acabar amb ella.
Ha arribat el moment d’assumir un major compromís en treballar en favor d’un model de societat que -fent-nos ressò de les paraules del Papa Francesc- no exclogui els desfavorits, els més empobrits, els menys dotats.
Per això, a Mans Unides ens sentim obligats a promoure la solidaritat dels individus i dels col·lectius de tota la societat espanyola no només denunciant les causes de la pobresa sinó també posant en marxa accions concretes per acabar amb ella:
Mans Unides demana a les institucions educatives que vetllin per una educació que inclogui a tots i sigui respectuosa amb el desenvolupament integral de cada persona. Requereix el suport i el compromís de les institucions públiques perquè treballin pel bé comú.
Es compromte a treballar en xarxa amb altres organitzacions internacionals i incorporar al nostre treball les propostes de desenvolupament sostenible assumides per la comunitat internacional. Denuncia les causes que impedeixen el desenvolupament dels més pobres, com l’explotació laboral, el control dels recursos, la manipulació dels mercats, l’especulació amb els preus dels aliments, la manca d’una política fiscal justa.
Proposem a les empreses i nous emprenedors un major compromís per una societat més justa a partir del desenvolupament de la seva responsabilitat social empresarial. Demanem als mitjans de comunicació que facin visibles, encara més, la tasca que Mans Unides realitza en els països més pobres en els quals treballa, denunciant les injustícies i la vulneració de drets fonamentals, i retornant la veu als seus protagonistas.

2015mansunides

Compartir