El Gran Misteri. L’evangeli de la família a la Sda. Família

Dijous dia 28, va tenir lloc, a la Basílica de la Sagrada Família dea Barcelona, l’inici de la gira musical “El gran misteri. L’evangeli de la família. L’escola d’humanitat en els nostres temps”, un acte catequètic i musical, organitzat pel Pontifici Consell per a la Família, dedicat a la reflexió sobre la transcendència de la família. Dins el programa d’activitats programades amb motiu de l’Assemblea Sinodal sobre la família, aquesta iniciativa pretén celebrar la Bona Nova de l’amor amb una sèrie de concerts a grans ciutats d’arreu del món.
A l’inici de l’acte, es van llegir les paraules de l’arquebisbe Mons. Vincenzo Paglia, president del Pontifici Consell per a la Família, en què deia: “La música i la paraula s’alien per a predisposar un banquet al qual convidarem cada home i dona, de qualsevol condició o creença religiosa, perquè pugui aturar-se amb nosaltres per degustar la bondat, la bellesa i la veritat que ens porta l’amor i que s’encarnen en la família”.
La part musical ha anat a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de la Polifònica de Puig-reig, dirigits per Marcello Rota, els quals han acompanyat el tenor italià Andrea Bocelli, que amb la seva extraordinària veu ha ofert un extens repertori clàssic, juntament amb la violinista ucraïnesa Anastasiya Petryshak. 
Després del concert, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha impartit una catequesi sobre el misteri de l’amor i de la família en el projecte de Déu i ha agraït a l’arquebisbe Vincenzo Paglia que hagi escollit la Basílica de la Sagrada Família, per inaugurar amb aquest concert l’anunci de l’Evangeli de la família, que s’anirà fent en altres ciutats del món, i al mestre Andrea Bocelli, a l’orquestra i al cor “que ens han apropat a la profunda simbologia del misteri de l’ésser humà, de la seva vocació a l’amor i a la família”. I ha afegit també: “El Papa Francesc ens fa veure la importància del fet que Jesús va néixer i va créixer en una família. Déu va voler néixer en una família humana. D’aquesta manera Déu manifesta l’harmonia que hi ha entre els que ell ha creat i com realitza la salvació, perquè és el mateix el Déu que crea i el Déu que salva”.
A l’acte, amb la basílica plena, hi van assistir Mons. Renzo Fratini, Nunci Apostòlic a  Espanya i Andorra, Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, el Dr. Armand Puig, degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya i l’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres personalitats.
La celebració d’“El Gran Misteri”, en forma de gira musical, s’emmarca en un any en què tindrà lloc, a l’octubre, a Roma, el Sínode extraordinari de la Família i, al setembre, a Filadèlfia, als Estats Units, el VIIIè. Encontre Mundial de les Famílies.

Compartir