L’església d’Isona a través de 50 anys d’imatges i records

L’església d’Isona, al Pallars Jussà, fou la seu de la presentació el divendres 14 d’agost del llibre de l’historiador Sisco Amorós i Capdevila sobre aquest mateix monument arquitectònic. Sota el títol “L’església d’Isona: 50 anys d’imatges i records”, l’escriptor intentà traslladar als seus lectors, precisament això. A la presentació hi va assistir el Vicari General d’Urgell, Mn. Josep M. Mauri.

El llibre va prendre forma després de l’abril del 2014, quan es van complir els 50 anys de la remodelació i de l’ampliació d’aquesta església. Després de la repercussió que va tenir la Guerra Civil sobre aquest monument, a finals dels anys 60 es va decidir reconstruir i millorar. 

El projecte va ser elaborat per Gabino Lagarriga, el mateix arquitecte que havia realitzat la majoria d’obres de la companyia estatal “Regiones Davastadas”, destinada a reconstruir i dotar de serveis la vila que, amb poc més de 1.000 habitants, havia quedat pràcticament destruïda durant el conflicte. 

En aquest llibre, s’explica aquesta història, i es repassa, fotogràficament, la vida del temple, fent especial atenció a les obres de remodelació, als seus capellans i a la recent restaurada imatge de la verge de l’Assumpció.

Compartir