Escaldes Engordany acull la LXV Setmana d’Estudis Marians

Del dimarts 24 fins al divendres 27 d’agost els membres de la Societat Mariològica Espanyola (SME) es reuniren a Escaldes-Engordany al Principat d’Andorra per celebrar la seva reunió anyal d’estudis a la Sala de conferències del Comú d’Escaldes-Engordany. El dia 26 d’agost s’hi féu present l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que a la seva arribada fou rebut pels Hbles. Srs. Cònsols de la Parròquia, Trini Marín, i Marc Calvet.

Les jornades comptaren amb la assistència del Bisbe Auxiliar de Madrid, Mons. Juan Antonio Martínez Camino, S.J i prestigiosos ponents i teòlegs especialistes. Aquest any les conferències abordaren la temàtica de «El misteri de Maria, lloc de trobada teològica». Diversos especialistes desenvoluparen en més de 14 conferències i comunicacions les implicacions de la temàtica. Entre els estudiosos que participaren en aquesta setmana, el 28 d’agost hi participà del Bisbat d’Urgell, el Dr. Joan Antoni Mateo, que és membre de la SME i ocupa el càrrec d’Administrador i Portaveu en la Junta de Govern de la SME.

A les seves paraules inicials Mons. Vives donà la benvinguda als participants presentant-los la realitat històrica del Principat d’Andorra i encoratjant els assistents a aprofundir en la figura de Maria, especialment com a Reina i Mare de misericòrdia, com l’anomenem a la Salve, ja que el Papa Francesc ha convocat un Any Jubilar dedicat a la misericòrdia que començarà el proper dia 8 de desembre. L’Arquebisbe volgué valorar i agrair el fet que la Societat Mariològica hagi volgut triar el Principat d’Andorra per a celebrar l’edició d’enguany de la Setmana d’Estudis Marians i els informà de la gran devoció mariana del bisbat d’Urgell i del Principat d’Andorra.

Compartir