XLIV Trobada de Seminaris Majors a Madrid

Del 2 al 4 de setembre va tenir lloc a Madrid a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola la XLIV Trobada de Seminaris Majors on hi van participar els Rectors i formadors dels Seminaris Major de tot l’Estat i que va ser organitzada per la Comissió de Episcopal de Seminaris i Universitats que presideix l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives.
El dimecres dia 2 va tenir lloc la sessió de benvinguda amb la salutació de Mons. Joan-Enric Vives. El tema de les Jornades d’enguany és “Claus antropològiques i espirituals per al discerniment personal i comunitari. La vocació al celibat. Criteris de discerniment”.
Les jornades van tenir com a ponent principal el P. Adrià López, S.J, sacerdot, psicòleg i psicoterapeuta que és el Director del Màster en “Discerniment vocacional i acompanyament espiritual” que organitza la Pontifícia Universitat de Comillas (Madrid) a Salamanca. Aquest màster està fonamentat en una antropologia cristiana i vol oferir als formadors vocacionals que siguin capaços d’acompanyat els qui s’estan formant als Seminaris i Congregacions religioses per tal de discernir la idoneïtat dels possibles candidats al ministeri sagrat.
També va intervenir Mons. Juan María Uriarte, bisbe emèrit de Donostia-Sant Sebastià que oferirà una xerrada sobre “La vocació al celibat. Criteris de discerniment”.
A la Trobada formativa hi va participar el Rector del Seminari diocesà d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri.



Compartir