Itinerari de Catalonia Sacra per les esglésies de les valls d’Àneu

Les Valls d’Àneu, situades a la capçalera del Noguera Pallaresa, constitueixen un àmbit físic i humà amb una personalitat pròpia històricament treballada. Ens en parlen els documents antics, escrits pels comtes de Pallars des del segle XII, i ens en parlen sobretot els seus edificis religiosos, que encarnen paisatge, història, sentiment i comunitat des de temps remots amb una força que impressiona.
La visita que proposem s’inicia amb una petita però fantàstica excursió que ens porta a peu fins a Sant Pere del Burgal, un edifici romànic amb una riquesa monumental insòlita; ens porta després al Santuari de Santa Maria d’Àneu, un gran temple romànic que antigament formava part d’un monestir benedictí i del qual només se’n conserva una de les tres naus originals; i es clou amb la visita a Sant Just i Pastor de Son, un temple parroquial del s. XI presidit per un esvelt campanar romànic i que custòdia un gran retaule gòtic del s. XV al seu interior.

El diumenge 11 d’octubre de 2015, Catalonia Sacra planteja un itinerari guiat per descobrir aquests tres esglésies romàniques de les Valls d’Àneu. 

Més informació: web de Catalonia Sacra

Compartir