Festa de St. Andreu a Arinsal i cloenda de la Visita Pastoral a La Massana (Principat d’Andorra)

Dilluns dia 30 de novembre, festivitat litúrgica de l’Apòstol Sant Andreu, l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives va cloure la Visita Pastoral a la Parròquia de La Massana i als Quarts que la integren.

Acompanyat pel rector de la Parròquia, Mn. Lluís Eduard Salinas i pel Secretari de Visita, Mn. David Codina, Mons. Joan-Enric Vives visità el “Col·legi Internacional del Pirineu” ubicat al Quart de l’Aldosa. Allà el Copríncep episcopal fou rebut pel Cap d’Estudis del Col·legi, Sr. Carlos Yáñez i per la Secretària del Col·legi, Sra. Sílvia Vela. Junts mantingueren una trobada on el Copríncep episcopal s’interessà pel funcionament del Col·legi que actualment compta amb 300 alumnes (20 del quals en règim d’internat) i un claustre format per 50 professors. El Col·legi fou fundat l’any 1999 i és un centre d’Ensenyament Espanyol homologat pel Ministeri d’Educació i Ciència del Regne d’Espanya. S’hi imparteixen tots els nivells d’ensenyament: preescolar, educació infantil, educació primària, educació secundària i batxillerat. Els seus alumnes provenen de 19 nacionalitat diverses i la pedagogia del centre està basada en la formació humana, acadèmica i esportiva dels alumnes.

Mons. Vives pogué visitar les instal·lacions del centre i les diferents classes, on parlà amb els alumnes interessant-se per les seves necessitats i saludant-los personalment.

Després de la visita al Col·legi l’Arquebisbe es dirigí fins a l’església de St. Andreu del Quart d’Arinsal on fou rebut pels Cònsols de la Parròquia de La Massana i pel Llevador del Quart d’Arinsal. L’Arquebisbe d’Urgell celebrà l’Eucaristia en la festa patronal d’Arinsal que venera l’Apòstol Sant Andreu. A la seva homilia Mons. Vives exhortà els fidels a viure amb intensitat les seves arrels cristianes no renunciant a tot allò que ha conformat la història del Principat d’Andorra: la fe cristiana, el respecte als usos i costums i a les Institucions del Principat. L’Arquebisbe glossà la figura del sant màrtir Sant Andreu, el gran Sant de l’Església d’Orient, que va donar la seva vida per fidelitat a Jesucrist i que “immediatament deixà les xarxes i se n’anà amb Crist”. Mons. Vives recordà com Sant Joan Pau II ja deia que l’Església Catòlica respirava amb dos pulmons (l’Església de ritu llatí –que veu en Sant Pere el seu fonament-  i l’Església de ritu oriental –que està fonamentada en l’Apòstol Sant Andreu-). I animà els fidels d’Arinsal a sentir-se orgullosos de les arrels històriques i de la figura del seu sant Patró.

A l’Eucaristia es pregà per la pau en el món i s’encomanaren les víctimes dels darrers atemptats a París.

Tot seguit tingué lloc un piscolabis de germanor on l’Arquebisbe pogué saludar els fidels que havien participat a l’Eucaristia i a continuació el Quart d’Arinsal oferí al Copríncep un dinar institucional.

Compartir