Urgell assisteix a la trobada europea de Taizé a València a partir del 28 de desembre

Taize-intEls joves d’Urgell s’integren en aquesta experiència. Mons. Vives els acompanyarà. 

Un grup de dotze joves de la diòcesi d’Urgell s’afegeixen a l’experiència de viure la pregària de la comunitat ecumènica de Taizè en aquestes dates de finals d’any, aquesta vegada a València. El viatge s’ha fet de manera conjunta entre els joves de diverses diòcesi, que comparteixen un autocar per anar fins al punt d’encontre: és el principi d’una experiència que marca un abans i un després pels nois i noies que la viuen.

(Text) Com explica Joan Cunyé, que ha viscut l’experiència de Taizè diversos anys «quan ets un jove en busca del sentit de moltes coses, t’ajuda moltíssim. Suposo que a mida que et vas fent gran i et vas habituant una mica a la rutina diària i al rol de treballar, no te el mateix efecte que pot tenir en una persona de divuit anys, però sens dubte per a mi va ser un abans i un després de conèixer Taizé».
La trobada europea que convoca anualment la comunitat ecumènica de Taizé, se celebrarà aquest any a la ciutat de València del 28 de desembre a l’1 de gener, després de la invitació de l’Arxidiòcesi de València a la comunitat. La delegació d’Urgell arribarà el mateix dilluns i s’allotjarà en una parròquia. L’Arquebisbe d’Urgell compartirà les pregàries i activitats amb els joves el 29 i 30 de desembre.
L’organització de l’esdeveniment ha posat en marxa una xarxa de més de 200 parròquies de la diòcesi per acollir els 15.000 joves que es preveu que participaran en la trobada procedents de diferents països europeus. Les parròquies, de la mateixa ciutat o de localitats situades en un radi de 30 quilòmetres a l’entorn de València, han facilitat l’allotjament en famílies i acolliran celebracions com oracions, tallers i grups de reflexió durant els dies de la trobada. Són activitats i encontres amb altres joves en els que s’aprèn molt, «sobretot a Taizé que és el primer que vaig conèixer, i després les trobades internacionals amb el Sant Pare i la preparació de l’acolliment de la JMJ de Madrid que es va fer des del Bisbat», considera Joan Cunyé, que ara ja participa en l’acompanyament de joves amb la Delegació de Joventut.
Entre les activitats previstes, destaquen els tallers sobre “temes bíblics, d’espiritualitat, de compromís social, sobre qüestions de la societat actual, Europa, l’art, la cultura o la història de València. A més, la Catedral, diverses esglésies del centre de la ciutat i dues grans carpes que s’instal·laran al Jardí del Túria acolliran oracions comunes els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre, en diferents horaris. El programa d’activitats previstes es pot consultar al web creat per a l’esdeveniment, així com diversos vídeos de motivació.

Compartir