Funeral a Balaguer pel P. Jaume Pallerolas, ex Provincial dels PP. Escolapis

El dia 1 d’abril va celebrar-se una Missa exequial a St. Josep de Balaguer pel qui fins feia poc havia estat Provincial dels religiosos escolapis de Catalunya, el P. Jaume Pallerolas (1944-2016), traspassat a Los Ángeles (USA), el proppassat 17 de febrer, de forma sobtada.

Va presidir l’Eucaristia l’actual Provincial, P. Ricard Costa-Jussà, i estava acompanyat per l’Arxiprest i Rector de Balaguer, Mn. Joan Pujol i altres P. Escolapis i sacerdots del Bisbat d’Urgell. Molts membres de l’escola Sagrat Cor de Balaguer, alumnes, pares i professors van voler unir-se a aquest acte de pregària sentida per un escolapi molt estimat.

Es dóna la circumstància que el P. Pallerolas havia estat fa 50 anys el Fundador de la nova escola dels Escolapis a Balaguer i després de molts anys d’Ecònom de la Província, fou reelegit diverses vegades, responsable Provincial. El funeral es va celebrar a l’església de St. Josep, que havia estat durant molts anys, la capella de l’escola dels Escolapis a Balaguer.

La joia pasqual del divendres de l’Octava de Pasqua, la pesca miraculosa al llac de Tiberíades de l’Evangeli proclamat aquell dia, la participació activa dels infants i adolescents alumnes de l’escola, van marcar amb joiosa intensitat la pregària confiada a Déu per l’ànima d’aquest religiós, que havia donat tota la seva vida al Senyor i a l’educació dels infants, inspirant-se en el conegut lema del Fundador, el prevere urgellenc Sant Josep de Calassanç, “pietat i lletres”.

 

Compartir