Confirmacions a les 3 parròquies de Penelles, Bellcaire d’Urgell i Castellserà

Diumenge 23 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell va administrar el sagrament de la Confirmació al matí a les Parròquies de St. Joan Baptista de Penelles i a la Mare de Déu Assumpta de Bellcaire d’Urgell i a la tarda a Sta. Magdalena de Castellserà, en totes acompanyat del Rector, Mn. Ivan David Ayala.

A la seva arribada a la Parròquia de Penelles, Mons. Vives fou rebut per l’Il·lm. Sr. Alcalde de la població, Sr. Eloi Bergós, amb qui pogué departir sobre diferents assumptes d’actualitat per al poble. Junts visitaren els pares del jove Albert Boldú Garcia, de 34 anys, traspassat el dia anterior a causa d’una llarga malaltia, professor del Col·legi Sda. Família i del Col·legi Sant Ermengol del Principat d’Andorra i a qui l’Arquebisbe volgué mostrar el seu condol i la seva proximitat per tan sentida pèrdua.

A la Parròquia de Penelles l’Arquebisbe confirmà 7 joves acompanyats pels seus padrins i familiars. A la Parròquia de Bellcaire d’Urgell foren 7 els confirmands i a Castellserà van ser 9 els joves que reberen el do de l’Esperit Sant. A Castellserà també concelebrà Mn. Llorenç Utgès que hi resideix i hi col·labora pastoralment.

A la seva homilia en aquestes Parròquies l’Arquebisbe Joan-Enric glossà les lectures proclamades en aquell diumenge XXXè. durant l’any, especialment, la de l’Evangeli (Lc 18,9-14) on apareixien les figures del fariseu i del cobrador d’impostos que pujaren al temple a pregar. El fariseu pregà des d’una actitud plena d’orgull i d’autosuficiència ja que no era com aquell cobrador d’impostos, ni com els altres homes: lladres, injustos, adúlters. En canvi, el cobrador d’impostos, prega a Déu des de la humilitat i conscient de la seva petitesa i de ser un pecador. Jesús es va complaure en lloar l’actitud d’humilitat del cobrador d’impostos que mostra confiança i necessitat de l’amor i del perdó de Déu. L’Arquebisbe va animar els fidels, i, especialment els joves confirmands, a no ser autosuficients creient que no necessitem ni dels germans ni de Déu, sinó humils i cercadors de la veritat. Exhortà els joves a viure oberts a la gràcia de Déu i, tal com els ho va recordar el Papa Francesc a la jornada mundial de la joventut a Cracòvia, a no ser uns joves de sofà, que prescindeixen de comprometre’s amb els altres, amb la parròquia, amb el seu poble, amb el món. Finalment, Mons. Vives animà els joves a viure el regal que rebien en aquell diumenge, el do de l’Esperit Sant, i a restar oberts a aquesta gràcia que ells confirmaven i que Déu confirmava en ells. I els felicità per viure la seva fe, exhortant-los a cuidar-la i fer-la créixer participant en la vida de la Parròquia, en la formació de joves, escollint la classe de Religió a l’escola i Institut i essent membres actius de l’Església i de la vida dels pobles. També tingué una breu exhortació a acollir la crida a ser evangelitzadors en la diada del Domund, i a anar enfora, a la missió, estimant sempre els missioners i valorant la seva entrega generosa pels germans.

En acabar les Eucaristies l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i els animà a llegir-ne cada dia un tros i a pregar, ja que en aquell diumenge havien rebut la plenitud del do de l’Esperit Sant.

Les celebracions foren solemnitzades per les corals de Penelles, Bellcaire d’Urgell i Castellserà respectivament a les quals felicità l’arquebisbe, ja que solemnitzen la litúrgia amb assiduïtat i tenen molta qualitat.

Compartir