Formació permanent a Montserrat dels preveres i diaques d’Urgell

Dels dies 11 al 13 de juny va tenir lloc a l’Abadia de Montserrat una trobada de recés i de formació permanent dels preveres i diaques de la Diòcesi presidits per l’Arquebisbe Joan-Enric. Hi participaren 14 preveres i 1 diaca i residien a l’hostatgeria de l’Abadia benedictina de Santa Maria de Montserrat, compartint amb els Monjos la vida en comunitat, la pregària, les celebracions litúrgiques, en uns dies intensos de renovació espiritual, de pregària i de fraternitat sacerdotal.

La trobada s’inicià amb un recés espiritual sobre Maria protectora del Poble de Déu, predicat pel Gà. Gabriel Soler i una complerta visita al Santuari guiats i acompanyats per l’Arquebisbe Vives que ha compartit amb els seus preveres aquests dies de germanor i convivència. 

El P. Bernabé Dalmau oferí una xerrada sobre la figura del Papa Pau VIè, que serà canonitzat el proper mes d’octubre, destacant-ne la seva importància i els trets més característics del seu Pontificat.

Els preveres pogueren gaudir d’una interessant trobada amb el P. Abat Josep M. Soler, que els oferí una xerrada sobre Santa Maria Mare de l’Església i les característiques espirituals i eclesials de la devoció a la Mare de Déu. El P. Abat presentà com aquesta devoció pot incrementar el sentit maternal de l’Església en els Pastors, els religiosos i els fidels, així com la genuïna pietat mariana, ara que el Papa Francesc l’ha inscrita com a memòria en el Calendari Romà el dilluns després de Pentecosta. El P. Abat presentà les principals notes sobre la figura de Santa Maria.

El P. Bernabé Dalmau oferí una segona xerrada sobre el pontificat del Papa Francesc i les principals característiques del seu magisteri.

Durant aquestes jornades formatives, els preveres pogueren assistir a l’acte de presentació de l’exposició “la restauració dels plànols de l’absis de la Basílica de Montserrat, de l’arquitecte Francesc de Paula Villar, en què va intervenir Antoni Gaudí (1876-1877)” a la Sala Puig i Cadafalch del Museu de Montserrat. I també pogueren visitar l’espai d’art Sean Scully a Santa Cecília de Montserrat amb una visita guiada que els féu el P. Josep de C. Laplana.

Uns dies de convivència, pregària i comunió fraternal entre els preveres amb l’Arquebisbe que han estat molt valorats per tots els participants.

Compartir