Visita Pastoral a Andorra la Vella (i 11): Càritas Andorrana i Col·legi St. Ermengol

Divendres dia 18 de novembre va finalitzar la Visita Pastoral que l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha realitzat a la Parròquia d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra). El divendres dia 18, a les sales de l’església de Sta. Maria del Fener, Mons. Vives mantingué una trobada amb el President de Càritas Andorrana, Sr. Amadeu Rocamora i amb els assistents socials de les diferents parròquies i que comptà amb la presències del Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries.

El Sr. Rocamora informà el Copríncep episcopal de la situació actual que viu Càritas Andorrana i dels darrers projectes que han estat aprovats per la Comissió permanent i que ara volen ser impulsats al Principat d’Andorra com són els d’oferir un reforç educatiu per a nens i nenes amb necessitat de reforç escolar fills de famílies amb pocs recursos i l’adhesió de Càritas Andorrana al Codi Ètic i al Codi de conducta del personal de Càritas Internationalis. L’Arquebisbe Joan-Enric s’interessà pels anhels i situació de Càritas Andorrana i els animà a ser una Càritas no burocràtica i a no perdre mai el sentit cristià que és l’ànima de Càritas, que permet un acompanyament a les persones de forma personal i individualitzada on el centre són les persones. També els animà a fer el bé d’una forma correcta, estant atents a les necessitats de transparència i bon funcionament que actualment el món i la societat ens demana.

A continuació l’Arquebisbe Joan-Enric es desplaçà acompanyat per l’Arxiprest de les Valls, Mn. Ramon Sàrries, i Mn. David Codina al Col·legi St. Ermengol d’Andorra la Vella. A la seva arribada fou rebut per la Directora del centre escolar, Sra. Anna M. Villas i per l’equip Directiu del Col·legi que compta amb 97 persones com a docents i 15 de personal no docent, i que té actualment 854 alumnes, dels quals 173 a Infantil, 311 a Primària, 209 a Secundària i 161 a Batxillerat. L’actual Equip Directiu el componen : Directora d’Infantil i Primària: M. Teresa Armengol,  directora de Secundària i Batxillerat: Engràcia Peña, coordinadora de Pastoral: Josefina Riera, coordinadora Servei Assessorament Psicopedagògic: Teresa Cobo, administradora: Maria Teresa Gasch, i directora: Anna M. Villas. I la Gna. M. Tomasa Itoiz com a representant de la Congregaciód e Gnes. de la Sda. Família d’Urgell. Mons. Vives signà en el llibre de visites del Col·legi i a continuació mantingué una llarga trobada amb l’Equip Directiu del Col·legi.

El Copríncep episcopal i President del Patronat del Col·legi St. Ermengol volgué felicitar i agrair la tasca de tots els docents i, especialment, de l’Equip Directiu que ha permès un relleu en la gestió i direcció del Col·legi que ha passat dels Pares Salesians a l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. L’Equip Directiu va informar a Mons. Vives de les darreres novetats del centre educatiu i dels reptes que el Col·legi té de cara al futur.

Tot seguit Mons. Vives mantingué una trobada amb els professors de Secundària del Col·legi als quals els demanà que treballessin per l’educació dels joves alumnes, especialment, en la fe cristiana, recordant-los les paraules de Sant Joan Pau II: “la fe no s’imposa sinó que es proposa” i exhortant els professors a oferir i a obrir els joves a la dimensió transcendent de la persona. Després de la trobada amb els professors l’Arquebisbe visità unes quantes classes de secundària i de batxillerat i mantingué un interessant diàleg amb els joves alumnes, animant-los a valorar el que han rebut en el Col·legi i essent uns joves que no es deixin arrossegar per la beguda, les drogues i les diferents addiccions i pel que fa la majoria, sinó que siguin joves amb personalitat pròpia, i mantinguin la fe cristiana.

Després de dinar al Col·legi amb els professors l’Arquebisbe visità diverses classes de primària i els nens i nenes li fan fer diverses preguntes espontàniament que Mons. Vives respongué. A continuació l’Arquebisbe mantingué una trobada amb els mestres d’infantil i primària del Col·legi recordant-los la seva importància ja que és en aquestes edats on es configuren molts trets de la persona i els recordà com l’escriptor Albert Camus en rebre el premi Nobel de Literatura va tenir un record emocionat pel seu mestre de primària, de qui va aprendre a llegir i a escriure. Els mestres van establir un diàleg amb l’Arquebisbe oferint propostes concretes de millora del Col·legi pel que fa al seu funcionament i instal·lacions.

Compartir