Festa de la Beata Anna Maria Janer al Col·legi Sant Ermengol

El dia 17 de gener el Col·legi Sant Ermengol va viure intensament i amb molta il·lusió la Festa de la Beata Anna Maria Janer que l’Església celebra el dia 11 d’aquest mes.

Els actes litúrgics van començar a les 8:15h a l’espai del pati cobert de l’escola on tots els alumnes d’ESO i Batxillerat, van assistir a la celebració de l’Eucaristia presidida per Mn. Pepe Chisvert, Rector de la Parròquia de Sant Julià de Lòria i Delegat diocesà d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, i capellà del centre.

A les 9:15h i a les 10h, repartits en dos grups, els alumnes d’infantil i primària conjuntament, a la capella, han tingut la celebració de la Paraula amb Mn. Antoni Elvira, Rector de la Parròquia d’Encamp i Vicari Episcopal per a l’acció pastoral del Bisbat d’Urgell, i també capellà del centre.

Mossèn Pepe a l’homilia va glossar el model de la Mare Anna Maria Janer com a persona creient i solidària que ens marca el camí a seguir. Va instar els alumnes a ser bons companys, ajudar-se mútuament, ser acollidors entre ells per tal que cap noia o noi se senti malament a l’escola i tots rebin actituds de bona companyonia i amistat. També els va agrair la seva generositat amb Mans Unides. El mateix dia de la celebració de la Beata, després de l’Eucaristia es va fer un esmorzar solidari i un festival musical; la recaptació fou a favor d’aquesta ONG de l’Església Catòlica i els seus projectes des d’Andorra a favor dels més necessitats.

Mossèn Antoni va presidir les dues celebracions d’infantil i primària i va parlar de la Mare Janer a partir de la paràbola del Bon Samarità on Jesús ens ensenya qui és el nostre proïsme i com ens hem de comportar els uns amb els altres, com feia la Beata, amb els infants, ancians, malalts, ferits de guerra i amb tots els necessitats que atenia.

Totes les celebracions foren animades amb els cants i els instruments dels alumnes i docents del “Taller de Creació Artística”, projecte que va néixer per fer més viscuts tots els actes de l’escola especialment els religiosos.

Els alumnes van estar molt atents i receptius a les explicacions dels mossens. Els dies anteriors prepararen els cants, les pregàries, lectures i ofrenes amb l’ajuda dels educadors de l’Equip de Pastoral i van copsar, una vegada més, el carisma janerià; amb el lema per aquest curs de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell:“Construïm i compartim la Vida”.

El dia va continuar amb jocs, gimcana, concurs de dibuix amb escenes de la vida de la Mare Janer i activitats musicals.

Compartir