El Col·legi Sant Ermengol celebra la Beata Anna Maria Janer

Durant aquesta primera setmana, tornant de vacances, el Col·legi Sant Ermengol s’ha vestit novament de festa per a celebrar la memòria de la beata Anna Maria Janer.

L’ambientació de les cartelleres, la reflexió i pregària a primera hora del dia amb els “bons dies”, les activitats a l’aula i les celebracions litúrgiques han girat al voltant de la vida i de l’obra que la fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell va realitzar a favor dels més pobres i desfavorits de la societat.

El dijous 11 de gener, festivitat litúrgica de la Beata Anna Maria Janer, els nens i nenes d’infantil i primària van fer diverses celebracions de la Paraula, presidides per Mn. Antoni Elvira, Vicari episcopal d’Urgell. El grup del taller de música de primària va embellir la festa acompanyant els cants amb instruments.

Al vespre d’aquell mateix dia, vam celebrar l’Eucaristia a l’església de Sant Esteve, d’Andorra la Vella, presidida per Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls d’Andorra. Hi érem un bon nombre de famílies i personal de les dues escoles confessionals de la parròquia: col·legi Mare Janer i col·legi Sant Ermengol. Ens acompanyaren la superiora de la comunitat de religioses, la Mare Carmen Gros i la Germana Enedina Lorenzo. Mn. Ramon va exhortar els presents a seguir el model de caritat i servei que la Mare Janer va viure, la seva llàntia que sempre crema, i que ens guia cap a Jesús.

Els alumnes d’ESO i Batxillerat van celebrar per grups, a la tarda del dijous i al matí del divendres, l’Eucaristia, presidida per Mn. Pepe Chisvert i acompanyada amb la música d’un grup de professors i alumnes. Durant l’homilia Mn. Pepe va animar els joves a valorar tot el que tenen i a restar oberts a les necessitats dels altres, com ho va fer la Mare Janer. També els encoratjà a no deixar-se enlluernar per les aparences i a viure amb honradesa.

A la celebració de dijous vam comptar amb la presència de la Mare Maria Tomasa Itoiz, representant de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a l’escola i membre del Patronat Rector.

La implicació de tot l’equip de docents va fer possible que les celebracions fossin boniques i participades. Ens sentim feliços de compartir plegats aquests dies!

Compartir