Aplec de Sant Pere de Ponts i inauguració espai museístic de la Col·legiata

Com cada primer de maig va tenir lloc l’Aplec a la Col·legiata de Sant Pere de Ponts, amb tot un seguit d’actes per a poder celebrar aquesta diada tan important per a Ponts.

A primera hora es va fer una passejada solidària on els més de 300 participants de totes les edats han col·laborat aportant productes alimentaris i d’higiene o fent un donatiu que anirà destinat a Càritas Parroquial i a la tasca que es realitza a nivell de Ponts i rodalia per a ajudar les famílies que estan en risc d’exclusió social i que no tenen cobertes les necessitats bàsiques del dia a dia.

Al migdia va tenir lloc la Missa de la Trobada que ha estat acompanyada pels cants de la Coral Pontsicana i concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. Jaume Mayoral. La celebració s’ha iniciat amb el Ballet de Déu que han dansat les majorales i majorals del Roser d’enguany. Una celebració que ha tingut un record pels difunts del darrer any i especialment per l’historiador i president dels Amics de Sant Pere de Ponts, que va morir fa uns mesos. Al final de l’Eucaristia s’han cantat els goigs de Sant Pere, un moment molt emocionant per als presents ja que feia temps que no s’havien cantat en aquesta festa.

Després va tenir lloc un petit concert de la Coral Pontsicana i l’acte institucional de record i agraïment al Sr. Manuel Gabriel, on la Presidenta dels Amics de Sant Pere, la Sra. Francesca Bernaus, la Vicepresidenta del Consell Comarcal, Sra. Mª Antònia Pubill i l’Alcalde de Ponts, Il·lm. Sr. Francisco García han adreçat la paraula als assistents. Tots ells han destacat la tasca d’entrega i estimació del Manuel envers la Col·legiata i també envers les tradicions i devocions de Ponts.

Després ha tingut lloc la inauguració del petit espai museístic ubicat a l’antiga Sala Capitular de la Canònica de Sant Pere de Ponts, un espai que acull i mostra al visitant part del patrimoni arqueològic de la Col·legiata.

L’Aplec de Sant Pere com tants altres aplecs que tenen lloc en aquest temps pasqual ajuden a viure el sentit de festa i celebració del temps litúrgic que vivim com a Església, i permet comunicar-ho i proposar-ho a les moltes persones que participen d’aquests actes festius i celebratius.

Compartir