Acte institucional de clausura del 50è aniversari del Col·legi Sant Ermengol

El dia 3 d’octubre va tenir lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra) l’acte institucional de clausura del 50è. aniversari del Col·legi Sant Ermengol. L’acte fou presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, President del Patronat Rector del Col·legi; pel Ministre d’Educació del Govern d’Andorra, M.I. Sr. Èric Jover, Vicepresident del Patronat Rector i per  la Germana Montserrat Farré, Superiora Provincial de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. També comptà amb la presència del M.I. Síndic General de les Valls d’Andorra, Sr. Vicenç Mateu, ex-alumne del Col·legi; de l’Excm. Ambaixador d’Espanya a Andorra, Sr. Manuel Montobbio; de l’Hble. Sra. Conxita Marsol, Cònsol Major d’Andorra la Vella, i de moltes altres Autoritats del País Andorrà i profressors i amics del Col·legi Sant Ermengol.

En el seu parlament l’Arquebisbe recordà la importància de l’escola catòlica per al Principat d’Andorra, una escola que el copríncep episcopal demanà que fos sempre oberta a les necessitats i inquietuds del país andorrà, seguint l’estil del Pontificat del Papa Francesc per tal de formar les generacions d’andorrans i andorranes en l’estima del País i dels valors propis de l’educació catòlica. Mons. Vives volgué agrair el treball que al llarg de 50 anys han dut a terme els PP. Salesians en l’escola i la nova etapa que s’encara amb il·lusió per part de les Religioses de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell que han acceptat el repte de liderar el Col·legi en aquesta nova etapa.

Després dels Parlaments de les Autoritats el Sr. Joan Massa, Secretari del Patronat Rector i exprofessor del Col·legi dictà una conferència glossant el recorregut històric i els punts de major interès per a l’Escola.

L’acte tancava el seguint de celebracions que s’han fet durant tot l’any per commemorar els 50 anys d’història d’aquest important centre educatiu del País d’Andorra. La nova Directora del Col·legi Sant Ermengol, Sra. Anna Villas, es va mostrar convençuda de la gran empremta que el Sant Ermengol va configurant en la societat andorrana tenint en compte que molts dels exalumnes del Col·legi ocupen llocs reconeguts en la societat andorrana ja sigui com a polítics, empresaris o professionals liberals.

Aquesta escola cristiana, erigida pel Bisbe-Copríncep i pel Consell general de les Valls, i confiada als PP. Salesians, en un inici i ara a les Religioses de la Sagrada Família, durant aquests cinquanta anys, enmig de canvis polítics, crisis i efervescències pedagògiques i socials, ha sabut anar mantenint-se com un servei eclesial de primer ordre per a la formació dels ciutadans i un testimoni concret i plausible del que l’Evangeli potencia quan és acollit per la persona, des dels àmbits que formen per a una educació humanista integral.

Compartir